2024-08-28
市面有好多间唔同嘅烧肉、打边炉放题,但系能够做到一台同时间烧肉加涮涮锅嘅铺头就唔多,而且食物绝对有质素保证!日本萨摩和牛放题一开始先会送上一个头盘,每款牛都各有千秋,最令我惊喜嘅绝对系和牛粒!即使烧耐咗肉质仲系好腍,完全唔会有筋👍🏼而用作涮涮锅嘅萨摩牛牛肩胛薄切更系我嘅至爱!放入味道浓郁嘅寿喜烧锅,数秒嘅时间再沾蛋液一齐食,入口即溶嘅口感加埋寿喜烧同蛋液嘅搭配,绝对系顶呱呱🥰呢个餐仲会跟少量嘅海鲜,而甲罗烧系必点嘅食物之一!初初都有啲担心放题甲罗烧嘅质素,但制作好之后味道一流,仲比得上出面餐厅单点!我同朋友都encore咗三轮😆绝对值回票价!另外钟意食鲍鱼嘅朋友亦都唔好错过,就算我呢啲唔识烧嘅人,都一样可以烧得好好食一啲都唔韧🤤另外自助区有唔少火锅配料拎,而用QR code拣选火锅配料仲有惊喜出现😍竟然系有牛骨髓呀!香港嘅唰唰锅绝对好少见有牛骨碎拣,所以都真系好开心😆新鲜程度亦令人好满意👏食到最后当然唔少得甜品啦!但若然对甜品有要求嘅就唔好太大期望,因为甜品种类冇一般放题多,但胜在过到口瘾,又有水果拣,但系单单食物嘅质素已经完胜👍🏼
日本萨摩和牛放题