2014-08-06 369 浏览
一个人的晚餐其实好难念食乜!好多时会买寿司外卖,因为唔使急住食,又可以自己拣!最近多咗好多争鲜,可能都系呢个原因!门面光猛干净,地方唔大,只有一个大雪柜,放寿司、刺身同小食!我去到时有个男店员在添补寿司,收银处有个女店员收银,自选寿司$3一件,呢个价钱真系无敌,今日粟米寿司买一送一,不过我唔钟意粟米,所以无拣!自己攞个胶盒拣咗8件寿司!三文鱼--肉质正常,唔腥!红贝--好靓嘅粉红色,又唔似赤贝咁爽口,少少脆口,贝类通常会腥,但呢款又无,几好!明虾--几爽口,唔腥,个卖相几好!八爪鱼--我特别拣鱼脚,一件寿司两只脚,肉质唔硬,少少弹牙,好容易食!希灵鱼--好腥,黄色鱼子卜卜脆,但鱼肉好腥!黄金鱿鱼、芥辣八爪鱼、飞鱼子--军舰紫菜一定会淋晒(当然唔可以同新鲜即做比较),不过三款都好味,主要系我食三款都爽口卜卜脆,芥辣鱿鱼芥辣味唔重!鱿鱼弹牙!包住个卖相真系唔吸引,返屋企拆开放在碟,个样即刻靓好多,讲真呢个价钱食寿司,只求味道正常,唔好有「惊喜」就得!8件寿司比一包豉油同一包芥辣,要多啲就要比钱买,好在我唔系食好多芥辣,好怕啲人沟堆绿色芥辣酱点寿司,根本为攻鼻,寿司系乜嘢味都唔知!寿司价钱相
一个人的晚餐其实好难念食乜!好多时会买寿司外卖,因为唔使急住食,又可以自己拣!最近多咗好多争鲜,可能都系呢个原因!门面光猛干净,地方唔大,只有一个大雪柜,放寿司刺身同小食!我去到时有个男店员在添补寿司,收银处有个女店员收银,自选寿司$3一件,呢个价钱真系无敌,今日粟米寿司买一送一,不过我唔钟意粟米,所以无拣!自己攞个胶盒拣咗8件寿司

三文鱼--肉质正常,唔腥!
明虾--几爽口,唔腥,个卖相几好!
希灵鱼--好腥,黄色鱼子卜卜脆,但鱼肉好腥!

寿司价钱相宜,卖相一定争啲,不过呢间多人买,去货快,所以相对新鲜!我都放心食!而且好方便,想食总有一间响左近!店员好爽手!收银姐姐好快手!仲可以八达通比钱!好方便!
2014-08-05
5 分钟 (外卖自取)