hello, 又系我仪仪仔。今日适逢我大学同学请食饭,事关佢就嚟要 派去星加坡工作。佢公司加咗成三成人工畀佢 ,仲要畀成十皮嘢佢去settle down 㖞。佢话 "既然系咁就等我请你哋班老死食一餐正嘢"。基本上,如果唔系地胆都唔知尖沙咀有呢间咁嘅嘢。上到去第五层,有四只忍者龟望住你,之后仲要转䢂。好,废话唔多讲喇。 入到去,发现真系一间好日本嘅日本餐厅。因为佢真系有日本师傅喺度搓紧寿司。我哋就被安排坐喺四人枱度。 一睇menu,发现原来价钱都唔平㖞,最平嘅set lunch都要成一百九十蚊。我心谂既然系朋友请就唔好食到咁尽啦,就叫咗以下又丰富又好食嘅set lunch。首先系前菜,沙律,三文鱼头汤。沙律几新鲜,而前菜酸酸甜甜易入口。三文鱼头汤唔算太香,鱼头肉够嫩,唔多骨。汤唔似面豉汤咁咸,浓度适中。呢碟寿司系全lunch set最好食嘅。海胆一食落去真系超新鲜,又鲜甜,一啲都冇烂容容浆住既感觉。其他寿司都好食,寿司饭好 软熟。个牛肉don虽然卖相唔系好靓,但烧牛肉烧得岩岩好, 唔韧但有口感。个照烧汁送饭一流。如果个饭整热啲就更好,我食果时已经唔太热,有点失望。呢张系另一个朋友叫既,死
hello, 又系我仪仪仔。

三文鱼头汤

呢张系另一个朋友叫既,死仔包叫左最贵成390蚊既lunch set.味道当然赞不绝口。但份量好似唔太够㖞。

呢个系主人翁叫既,都唔弱。成为360蚊。个set仲包埋个饭既。

最后当然仲有甜品,餐茶。不过吹紧水就冇影相。总括黎讲,食完成个lunch set之后,
因为实在太好味,直情想再食多几件寿司添呀~不过再黎要储储荷包先。