2007-12-30
星期日天和妈妈去新城市吃午饭,周围都要等位,见到这间门口不是太多人等太久又新新地咪去试一下,等咗5-10分钟见门口的人全部入了去,以为到我们啦,点知那个带位带了2个上前"攞飞"的情侣入去,但我们是拿了等位"飞仔"的,后来那对情侣不满意座位离开,那带位才出来带我们入去,但她完全没有歉意呢~其实入面有好多位,但唔知点要搞咁耐先至入得.坐下后,两个只得一个Menu,我们打开Menu想Order时,竟然在Menu中发现有食物的渣滓附在其中一页上面,好呕心呀~同个侍应生讲,佢拿著个Menu左番右番咁都睇唔到,真系唔知好嬲定好笑.我们叫了一个烟三文鱼+鲜虾扁意粉和意式海鲜饭,上菜时间不是太久,算快,但份量不多;意粉味道好淡,无味,意粉好硬,虾无鲜味,配料多过意粉好多,饭略为偏淡,没有芝士香味,只有意大利饭的湿,味道麻麻,配在饭上的龙虾焗得太久,好干,仲有一阵不新鲜的鯹味,配料同饭的比例适中,但饭中的"海鲜"煮过头,有点"鞋",无味,在饭上的大蒜不新鲜,有一阵鯹味.埋单连加一(跟本不值得加一,无服务可言)要成$200(食咗2样野,仲要唔饱),唔值咁多.整间店的装潢好古怪,门口好像好高级,但内裹却像i
整间店的装潢好古怪,门口好像好高级,但内裹却像ikea的foodcourt,间餐厅都几嘈.侍应生基本好像魂游咁,全部人都唔知做紧乜,叫了好久都无人理你,又无人添水,收碟的人拿著那些碟好像舞龙咁,那几个打扮似经理or老板的男人传菜时的声音好细,跟本听不到.
整体而言,我估佢想扮高级,价钱扮到但食物水准(连意粉都未煮得好)至服务态度均未及水准,有待改善.不过我应该唔会再光顾了~