2022-12-06 333 浏览
今日叫咗两样嘢食,两样都强差人意,估唔到香港今时今日仲有d价钱高质素低嘅餐厅。头盘叫咗个小食,谂住叫Nachos,三款口味之中叫咗芝士辣肉酱𠮶款,嚟到个样真系吓咗一下,估唔到份量少得咁紧要,我专登连埋只叉一齐影幅相俾大家睇,其实呢碟嘢会员价都要$89,加埋一差唔多$100。如果非会员嘅价钱系$178,惊人!重点系佢用嘅Nachos系厚身硬饼feel的而不是好似薯片薄身啲脆口啲𠮶种Nachos,个人估计虽然呢只那嘈价钱可能贵啲,不过味道真系麻麻,好彩细细碟。Main Course叫咗精选牛柳配香煎鹅肝,会员价$298,非会员价$598,呢两个价钱都仲未计加一。点餐嘅时候侍应已经同我哋讲鹅肝嘅供应商未返货所以会改为三只大虾一串上,我哋话OK啦,碟惹来到时候感觉都OK,起码个份量唔系好似Nachos少得咁可怜。啲虾肉嘅质素都OK嘅,不过件精选牛柳又真系几差,可能系因为我想像得太好啦,虽然已经叫咗五成熟,不过切开嘅时候就已经知中伏,因为都几多筋,完全唔系想像中软林林嘅感觉,会员都收差唔多$300 ,真心离谱。