2017-07-11
今日约左一班朋友系尖沙咀食饭,有人提议食放题,好耐之前已经试过满屋既放题觉得质素唔错,见价钱又ok就决定食呢间啦。由于我地系闲日早场食既关系,餐厅比较少人,所以我地次次叫完野之后啲野食都好快黎到。刺身刺身既选择都几多,一黎到就见到刺身好厚身,色泽好靓。见张纸无得拣三文鱼腩,但黎到既刺身盘竟然有几块好肥美既三文鱼腩,入口即溶,唔通系厨师私人醒我地既?其他刺身都不过不失,好新鲜同肥美,我地都叫左两三round。海胆手卷手卷一如以往既放题都系迷你size,饭唔多,唔会惊太饱。但海胆既份量都就几多下,一见到觉得好惊喜。海胆无腥臭味,味道鲜甜。樱花虾三文鱼卷樱花虾好脆口,带少少甜味。三文鱼片都几新鲜,个卷入面有玉子,蟹柳同青瓜,食落去口感丰富,都几得意。焗广岛蚝酱汁真系好多,铺满成只焗蚝既面。重点系唔点单止酱多,只蚝都几大只。紫心香芋丸,芝士年糕全部炸物都系即叫即炸,热辣辣,入口香脆。食落又唔会感觉太油腻,算系不过不失。盐烧海虾海虾好大只,咬落去肉质好扎实有嚼劲,仲好入味,有淡淡咸香,唔错。烧有机鲜菠萝几有水准,闻落有好香既火炙味,咬落去又juicy又甜,又再忍唔住encore左。除左出面既自助
刺身
海胆手卷
樱花虾三文鱼卷
焗广岛蚝
紫心香芋丸,芝士年糕
盐烧海虾
烧有机鲜菠萝
除左出面既自助 甜品柜,每人仲可以要一杯movenpick/häagen-dazs既雪糕做甜品,非常满足呀。另外成餐饭都无漏过单,好满意。