2022-07-01
今晚屋企无饭开,所以收工就约咗同事食晚饭,今次拣咗石门呢个地方食,因为位置都算方便,马铁站一出就系商场,而且两个商场都超多食肆。最后拣咗富临皇宫落脚,呢家晚市嘅套餐组合多到爆睇到花多眼乱 😵💫 最后叫咗三样𩠌。即烧BB猪 ($68 1/4 只) : 第一道菜先嚟个乳猪醒下胃先 😋 猪皮烧得够脆口之剩肉质酥香嫩滑。海皇冬瓜盅 ($68) : 材料相当丰富,有虾肉、蟹肉、蟹柳、瘦肉、莲子、瑶柱等等,汤底啖啖清甜又消暑,而且份量非常之多,两个人食每人都食到五碗以上。上汤或芝士美国龙虾伊面底 ($268) : 自己钟意食得味浓啲所以拣咗芝士,原只龙虾开边上 😍 龙虾肉超鲜甜之剩肉质弹牙 😋 而个芝士汁亦同样出色。埋单时职员重送多两张 Coupon 比我用,提供个 Code 就可以有得平,大家有兴趣可以攞去用。(无限次使用)
最后拣咗富临皇宫落脚,呢家晚市嘅套餐组合多到爆睇到花多眼乱 😵💫 最后叫咗三样𩠌。 即烧BB猪 ($68 1/4 只) : 第一道菜先嚟个乳猪醒下胃先 😋 猪皮烧得够脆口之剩肉质酥香嫩滑。 海皇冬瓜盅 ($68) : 材料相当丰富,有虾肉、蟹肉、蟹柳、瘦肉、莲子、瑶柱等等,汤底啖啖清甜又消暑,而且份量非常之多,两个人食每人都食到五碗以上。 上汤或芝士美国龙虾伊面底 ($268) : 自己钟意食得味浓啲所以拣咗芝士,原只龙虾开边上 😍 龙虾肉超鲜甜之剩肉质弹牙 😋 而个芝士汁亦同样出色。 埋单时职员重送多两张 Coupon 比我用,提供个 Code 就可以有得平,大家有兴趣可以攞去用。(无限次使用)