2019-09-26 2916 浏览
今日又到女仔聚会时间,当然我哋真系想揾一些有益点的火锅啦,今次嘅朋友就介绍之前在佐敦一间养生锅饭几好食,而且荃湾都有分店,所以我哋今日就一行八人去试一试,今次因为我哋冇嗌海鲜同酒嘅原因再加早去优惠价,所以价钱方面每位$230,价钱都比心目中平。不过这里就冷气偏冻同待应比较少,难叫人嚟。我哋叫咗两个汤底,麻辣汤底配酸菜肉火锅,麻辣叫了小辣,但没想到完全冇辣味,幸好都都几香。酸菜肉就有点失望,因为酸菜肉就似滚水加少少酸菜的味道。另外一个系养生锅美人锅就有惊喜,冇谂过入边有本质乌鸡喺度,而且仲有好多中药材,鲜甜得来味道十分好味。鸡仲要系煲左好耐仲保持到嫩滑嘅味道,系有惊喜。配火锅方面我哋叫咗两款牛肉,手切同埋雪花,我哋异口同声都觉得手切好味啲有口感,而且味道比较丰富,但系雪花肥牛亦都唔错。响铃新鲜整,所以一定十分之好食,惊喜唔太油都几好味。哋叫咗唔同款嘅饺子同埋肉丸,味道就普通,冇乜特别。淮山同蔬菜我哋都叫咗放喺美人锅入边,甜甜地吸晒啲未十分之好食。如果每一个人都有like佢哋嘅Facebook,会有杯特饮,我哋就选择咗要酸梅汤同埋杞子,酸梅汤味道都OK,杞子茶方面就味道偏淡,龙眼味都几出,

如果每一个人都有like佢哋嘅Facebook,会有杯特饮,我哋就选择咗要酸梅汤同埋杞子,酸梅汤味道都OK,杞子茶方面就味道偏淡,龙眼味都几出,整体来讲味道都唔错,同埋因为我哋八点半前离座有七折优惠,所以先至$230一位,如果下次再嚟嘅话应该都会拣一个特价时段。