2022-05-03
今日下昼出街行行吓街觉得肚饿就去咗食灯笼卤味 谂住可以重拾下台湾美食嘅回忆而家朗豪坊店做紧优惠买$200 Coupon 可以送会员卡 以后每餐都可以有八八折 所以我哋就用咗优惠 叫咗二人套餐 主菜系卤味王子面 其实我哋嗌嘅时候唔知道王子面系乜嘢 后尾睇英文发现系台湾嘅即食面面嘅味道算系唔错 面质偏软 索晒卤味汁非常入味 但系觉得佢嘅蹄膀唔系好入味 肉质偏硬 成碟野入面仲有榨菜 猪耳仔 花枝丸 同埋百叶豆腐 唯一想再食多次嘅系嘅系花枝丸 其他都一般推荐指数:2/5小食我地简咗细碗卤肉饭卤肉有肥有瘦非常均匀非常入味 但系白饭嘅口感少少奇怪 成碗入口不过不失 推荐指数:3/5第二碟小食我哋嗌左芋泥肉松蛋饼之前我屋企人食过系好好食 但今次系同一间店舖 事隔一年芋泥太甜 甜到有啲腻其实佢嘅酱偏咸 夹埋甜嘅芋泥 理论上系甜咸相辅相成加上肉松非常香口 蛋饼松脆有蛋香 所以唯一美中不足就系调味失色嘅芋泥推荐指数:3.5/10冬瓜茶不过不失 但系我嗌左半糖出嚟嘅结果好似无糖咁样 嗌少冰但系杯野有一半都系冰推介指数:3/5总括嚟讲呢间野水准下降左唔少 希望店家用心改善食物质素 用心整出嚟嘅食物我相信大众都
所以我哋就用咗优惠 叫咗二人套餐
第二碟小食我哋嗌左芋泥肉松蛋饼
其实佢嘅酱偏咸 夹埋甜嘅芋泥 理论上系甜咸相辅相成
推荐指数:3.5/10
推介指数:3/5
总括嚟讲呢间野水准下降左唔少 希望店家用心改善食物质素 用心整出嚟嘅食物我相信大众都会感受到 如果唔系我谂我下次唔会帮衬(虽然我有八八折)