星期六同几个朋友一大早去尖沙嘴,其中一位表示好耐冇食过印度菜,所以我地就google左Anjappar。上到二楼既餐厅比想像中空间多,环境都好新净。见咁多位都肚饿,我地就好放纵咁叫到全台都系!第一次试平时印度人朝早享用既Dosa,仲要系lunch食,完全系食紧印度餐brunch既感觉。Dosa 既size足够4个人食,每款酱汁都唔同质地,yam起黎又好玩又好食,够晒wow factor!问一问职员发现原来餐厅既主题系印度切蒂纳德地区美食,出名菜式唔少得鲜味既香料烤鱼。唔好睇佢咁红,其实一D都唔会辣。肉质松软之余香料味都刚刚好。鸡肉蒜茸卡巴职员提议要亲热食。鸡肉本身都好嫩,不过蒜茸味我觉得就唔系好够。呢个竹筒香饭真系唔叫唔得!我最中意食呢个饭XD新鲜热辣既橙红色香料饭会系你面前由竹筒当中倒出,味道浓郁。食得又玩得,真心正。呢次系尖嘴google印度菜都真系算成功! 比我地发现左呢间11点就开门既印度餐厅。各种印度饭同菜式都非常香口唔会辣,brunch食好少少都唔介意呀!
Dosa
fish tikka