2019-07-28
呢间台湾菜好特别,有埋点心可以叫。一开始食无太大期望,因为乜都有通常都系比较平凡,但呢间餐厅啲台湾菜真系好食既。我地一开始叫左个皮蛋豆腐做前菜,佢有好多肉松,因为我好钟意食肉松,所以真系好钟意个前菜,而皮蛋同豆腐都系好夹。然后叫左个三杯鸡做主菜,个三杯鸡啲肉坚嫩,同埋唔会太浓味,真系唔使食饭,斋食𩠌都可以,咁当然佢都有少少油既,不过啲油系晒底,面个层唔油,呢个好食。上面两个可以唔食,但个炒蚬真系好正,我系第一次食到咁鲜甜既蚬,仲要啲蚬既份量好多,食极都系个壳度,啲千层塔既味好浓,可能因为咁对比到啲蚬仲鲜,停唔到真系佢地叫个菜做炒A菜,好彩有图片,如果唔系都唔知系乜,其实系蒜蓉炒油麦菜。个菜好新鲜。我地叫左个面share,好正宗台湾味真系,同台湾食到既一样,唔知系咪太正宗,同香港既有少少分别,我竟然有啲唔惯😂。总体都系好出色既一餐厅,下次黎试下饮茶。
总体都系好出色既一餐厅,下次黎试下饮茶。