2023-07-12
我本身系一个咖啡爱好者,钟意去唔同嘅cafe饮高质咖啡,今日入开元朗一于去我最喜欢的咖啡店87coffee。coffee shop 整体格局让人感到好舒服,摆放咗一啲小盆栽及植物,犹如闹市中的绿洲一样,是一个休闲及放松心情的好地方。云石枱加水晶杯及金色刀叉,尽显高级及优雅气派。lunch menu 提供西餐料理以意大利饭),意粉,汉堡为主及全日早餐,价位中等合理, 亦有多款唔同种类饮品提供,咖啡/花茶都有好多种选择。香浓意大利饭配肉眼扒 肉眼扒点咗七成熟, 拿捏生熟程度啱啱好,牛扒肉汁非常丰富,嫩滑非常,意大利饭煮到啱啱熟,食落有咬口,而且仲有浓浓的芝士香味,十分邪恶的西式饭。安格斯美式汉堡伴粗薯条 超巨型嘅汉堡,即使压扁咗都唔可以将佢成个放入口,汉堡扒好厚肉汁好丰富,仲好浓嘅牛味,仲加咗烟肉/ 生洋葱/蕃茄/生菜/芝士等配料,口感非常丰富,而且旁边有沙律菜,可以清一清油腻感觉,非常贴心的配搭。咖啡出色,有厚厚的泡沫,入口细滑,咖啡味香得嚟唔会太苦,本人表示很喜欢。 朱古力都冲得好好饮,是特浓的味道。
云石枱加水晶杯及金色刀叉,尽显高级及优雅气派。