2019-05-25
今日同朋友黎到铜锣湾加路连山道揾食,其实呢头好多餐厅都唔错,虽然冇咁就脚,但都值得黎呢。有朋友大半年前黎过,介绍呢间阿麦厨房比我的,见到咁多好评,朋友又黎过,我紧系要黎试啦!一入到黎就咁睇,环境都几骨致清幽,虽然系铜锣湾但价钱都算大众化。我地拣左最方便既 Our Set Dinner,份量好大,连甜品都唔洗点。首先前菜有大虾占米多同烟三文鱼黑鱼子蛋白沙律,份量同味道做开胃菜就刚好了。大虾占米多 $58烟三文鱼黑鱼子蛋白沙律(?) $58餐汤方面有带子粟米忌廉汤同黑松露菌忌廉汤。个粟米汤超赞,好足料,啖啖都系粟米蓉同带子,好Creamy又够清甜,差啲想encore添!至于黑松露忌廉汤都唔差,几香浓,我自己就中意粟米汤多啲。个餐包都唔差,好脆好香。带子粟米忌廉汤 $48黑松露菌忌廉汤 $48主菜就拣左佢地最出名既德式烧咸猪手同埋蒜蓉牛油焗虎虾配香草意粉。个意粉煮得刚刚好,软硬适中有口感,个sauce又够香浓,虎虾仲有弹性,师傅好功力!平时好少食咸猪手既我,今次都要都几满意,猪皮同炸薯条都好脆~但啲肉唔干几嫩滑,点埋啲酱就好perfect了~德式烧咸猪手 $268蒜蓉牛油焗虎虾配香草意粉 $
大虾占米多 $58
德式烧咸猪手 $268
德式烧咸猪手
蒜蓉牛油焗虎虾配香草意粉 $188
蒜蓉牛油焗虎虾配香草意粉
最后饮品系 Peach Tea & Vanilla Milk,我觉得呢到饮品既选择都几多~朋友拣左peach tea,我就饮vanilla milk,好满足~
Peach Tea & Vanilla Milk
顺带一提,店员服务态度好好呢,性价比都算高。总括黎讲都好满意,下次会同朋友再黎呢。