想观塘市中心一带揾食除咗一直以黎嘅apm或者亚太中心之外新重建的裕民坊都有好多选择系裕民坊三楼有一大片室外休憩环境每边都有不同的餐厅/cafe其中就有 装修有空间感、时尚中参杂旧式怀旧香港风格的本地精品咖啡品牌—Urban Coffee Roaster呢间分礼店有两款晚市套餐2人/4人可供选择🍴2人餐 👉🏻包含各选两样的前菜或汤、小食、主食 和一份自选甜品🥗前菜选择了沙津和是日餐餐汤 沙津以火箭菜和沙津醋dressing为主 餐汤系又甜又绵嘅南瓜汤🍗小食系柚子香蜜单骨鸡翼和自家制明太子薯蓉球配绵羊芝士 薯蓉球有种食紧台式地瓜球嘅口感 但味道系明太子味和芝士嘅咸香🍝伯爵茶慢烩安格斯牛面颊意粉 第一次见到用伯爵茶烩意粉 再加试辣椒和芫荽 辣辣地唔油腻 反而几开胃🍝点了一款清淡啲嘅主菜 另一款就紧系要点creamy又浓味啲嘅卡邦尼烟猪腩意粉 半肥瘦的烟猪腩煎得香脆 夹杂系意粉入面特别滋味🍰甜品系一轮选择困难中 拣咗芝麻绿茶批 我觉得佢应该系芝麻绿茶红豆批 因为仲食到红豆蓉和香甜嘅红豆蛋糕层 食完甜品就够饱足了🍹Flat white🍹Iced 75% Peru Chocolate 👉🏻对于热爱
想观塘市中心一带揾食
除咗一直以黎嘅apm或者亚太中心之外
新重建的裕民坊都有好多选择

系裕民坊三楼有一大片室外休憩环境
每边都有不同的餐厅/cafe
其中就有 装修有空间感、时尚中参杂旧式怀旧香港风格的
本地精品咖啡品牌—Urban Coffee Roaster
呢间分礼店有两款晚市套餐2人/4人可供选择

🍴2人餐
👉🏻包含各选两样的前菜或汤、小食、主食 和一份自选甜品

🍹Flat white
🍹Iced 75% Peru Chocolate
👉🏻对于热爱朱古力但又唔好太甜嘅我 推荐呢到嘅Specialty chocolate 呢款75%朱古力除了香纯可可味之外 仲饮到花香味 又唔会好甜