2021-09-03 106 浏览
好多年冇食过大排档小炒,因为成日都觉得大排档好污糟,早排听同事讲观塘有间大排档小炒好出名光猛又干净,就即刻走去试试好多人话知道一间餐厅掂唔掂叫下佢个小炒王就知,即刻叫咗个招牌小炒王,非常之有镬气,火候啱啱好👍🏻跟手再叫个椒盐九肚鱼,外脆内软,非常新鲜!唔会太咸又唔会好淡!加埋面头啲炸蒜!掂呀之后再叫过蜜汁薯仔牛柳粒,又系必叫之选,薯仔唔会太林,又系外脆内软,一睇就知系即叫即炒,牛柳粒非常之松软,嫩得黎又非常之Juicy ! 最后食咗咁多上火嘅嘢,叫咗杯薏米水饮饮降下火,饮完凉浸浸一啲都唔觉得热气!食完送咗两旧椰汁糕俾我哋食做饭后甜品,YUMMY👍🏻下次想食大排档同小炒都一定会再嚟,干净坐得舒服又好味够镬气

下次想食大排档同小炒都一定会再嚟,干净坐得舒服又好味够镬气
  • 椒盐九肚鱼
  • 蜜糖薯仔牛柳粒