去行大埔,见到呢间韩烧好似好正,时间又早,入面冇乜客,咁就入去食。呢间餐厅都几有韩国feel,入到去叫左个釜山2人套餐,见到个熟成和牛并盘,店员讲而家仲有7折,几大都叫埋😋😋😋佢地先黎3碟前菜,芽菜系我最爱😍😍话咁快就清左🤣🤣另外泡菜味道都唔错。炉边蛋都系加泡菜既,我个人几钟意,蛋真系好滑👍👍👍釜山和牛并盘上场,有一碟好长既五花腩肉,一大件鹅肝,仲有菜篮,同埋个豆腐泡菜汤。当然仲有主角牛肉😈😈份量真系好足,如果一般咁食既,可能已经食唔哂。(不过我系一个大食牛魔王🤣🤣)然后到主角和牛并盘,14日熟成澳州和牛肩肉好嫩滑,点小小海盐再放入口,觉得块牛肉好似溶左咁,爽👍👍28日熟成美国牛肉眼,煎𠮶阵都流口水,入口真系回味无穷😋😋20日熟成m7和牛颈脊系我觉得三款牛入面最好食既。成块煎到约7分熟,再煎开细份入口,呢样讲真,好食到想叫多份m7黎食😆😆😆😆3款牛真系好正,煎𠮶阵跟本唔洗加啲乜调味料,就咁放入口或点小小海盐都已经一流。真系引正名言:优质既食材,往往只需要最简单的烹调方法👍👍👍不过仲有个韩牛喺度,梗系唔浪费,原本和牛并盘有一篮生菜跟,我就用黎夹埋啲牛肉五花腩黎食。yummy🥳🥳🥳🥳食完主
28日熟成美国牛肉眼,煎𠮶阵都流口水,入口真系回味无穷😋😋
真系引正名言:优质既食材,往往只需要最简单的烹调方法👍👍👍
食完主食,仲有Haagen-dazs。不过,其他地方食呢样就加分姐,但呢度主食太正,搅到我觉得个雪糕平平无奇啰。
食完真系又饱又爽,下次有机会一定再黎食👏👏👏👏
前菜
鹅肝