2024-01-04 40 浏览
观塘海滨长廊绝对系假日消闲嘅好去处!而旁边嘅「矶の水产」系一间非常推介嘅日本料理餐厅!首先,呢间餐厅正对住海滨,你可以坐低吹吓海风,同埋欣赏美景,真系好享受嘅感觉!而餐厅嘅食物种类好丰富,有刺身、寿司、天妇罗、烧物等等,而且食物质素高,价格亦都好亲民!真系一个满足你味蕾同埋口袋嘅好选择!✨🍣🍙🍤💰首先刺身方面,带子刺身新鲜弹牙,带著淡淡嘅海鲜味,真系好鲜美!三文鱼腩刺身肥美多汁,脂肪层入面带嘅鲜味,滋味浓郁!🍣🐟🍽️😋主食方面,我哋点咗寿喜烧肥牛锅同清酒煮蚬。寿喜烧肥牛锅肉质嫩滑,肥瘦适中,味道丰富!清酒煮蚬鲜甜弹牙,汤汁都有清酒嘅香气,食落去好开胃!🍲🍖🍜🥢寿司同烧饭团方面,香葱吞拿鱼蓉军舰有鲜嫩嘅吞拿鱼蓉,再配上香葱同寿司饭,味道好香浓!烧三文鱼饭团有三文鱼片烧得刚刚好,饭团香软可口。烧蟹膏饭团入面有浓郁嘅蟹膏味道,好满足味蕾!🍣🍙🍙😍最后,我哋仲点左几款串烧,大葱鸡肉串烧得香嫩多汁,葱味同鸡肉嘅结合好美味!牛小排串肉质鲜嫩,带有牛肉嘅独特风味,每一口都好满足!豚肉荔枝串有豚肉同荔枝嘅搭配,咸甜味道交错,好特别!🍢🍗🍡😋总括而言,「矶の水产」系观塘海滨长廊一间绝对值得推介嘅日本料理餐

而餐厅嘅食物种类好丰富,有刺身寿司、天妇罗、烧物等等,而且食物质素高,价格亦都好亲民!真系一个满足你味蕾同埋口袋嘅好选择!✨🍣🍙🍤💰

总括而言,「矶の水产」系观塘海滨长廊一间绝对值得推介嘅日本料理餐厅!🍣🍚🍤🍢💯