2023-08-09 125 浏览
今日同朋友去旺角整野,食晏时朋友提议食"牛気"话佢的食物有质素够新鲜。午市放题由$200到$700不等,我哋拣咗个中高价位嘅。套餐包括左澳洲谷饲黑安格斯牛、SRF 美国极黑牛放题以及海鲜放题!澳洲嘅安格斯牛肉相对细致,纹理亦都比较清晰,至于S R F嘅牛肉油脂相对较多,入口都几软柔。而且总括而言,肉类嘅解冻做得唔错食咗一轮嘅肉,当然仲有个多款海鲜要品尝:大扇贝、鲜虾、 花胶、虾滑、青口,每款都新鲜!真系食返几转都回本!仲有仲有,挪威三文鱼刺身都系任食㗎,师傅亦都切得好厚嘅一片,啖啖肥记住唔好忘记,要试一试自助区嘅食品,特别是佢嘅丸类真系五花八门,当中爆浓芝士丸、黄金墨鱼烧、小笼包丸都系比较少见嘅,而最值得推荐嘅,一定系呢一款麻吉烧,里面包含着芝麻同花生嘅馅料,口感好似汤圆一样,放入咸嘅汤底真系第一次试。全线嘅牛気个推出马来西亚榴梿甜品系列,钟意食榴梿嘅朋友,记住要去排队。