2019-05-26 33 浏览
最近途经旺角,见开咗呢间蒸气锅店,同我之前系元朗食过又几抵食的华苑酒家同一集团,见佢除咗有蒸海鲜+粥底锅+配菜肉类任点任食外,仲另外送上脆皮烧乳鸽及贝壳并盘,比元朗的华苑酒家更多野食,二话不说就立即上咗去试下。这个新华苑酒家非常新净又好光猛,地方阔之余设备又够新,令人坐落感觉好舒服。职员的招呼亦非常好,一坐底已经为我地order并送上饮料,另外提供2张蒸气锅的点菜纸俾我地自选。我地今次拣咗大虾,鲍鱼,圣子蝗及元贝四款海鲜,另外又点咗淮山鸡粥,虫草花蒸鸡,手切和牛肉,手切和牛粒等。原本睇落点菜纸细细张以为唔够食,点知原来每样试少少再配上一碗美味嘅淮山鸡粥已经好够饱。而且全程基本上我地都唔须要自己去蒸煮食物,无论由送上生食物直至熟食物送到我地碟上都有职员照顾,我地只须要等边等食,成晚都觉得好似去咗高级西餐厅,非常享受。这餐饭无论食物和服务方面都让我感到好满意,临走前见别台享用小菜而非蒸气锅,有大大碟龙虾伊面送上台面非常吸引,于是又决定好下餐一定要再来试下佢嘅小菜呀!