2019-05-21 182 浏览
食放题可以好饱肚,不过食物同服务质素好参差,经常漏单,搞到写追加单,总会在埋单时才来所有食物,搞到夹硬食或要浪费,搞到肚皮坏或做左大嘥鬼!但朋友话有尼间唔会,仲有d价钱合理又好食,他说好早就满位,所以一早book左位我5点半就去到,接待员给了我一张枱号飞,上面有一个barcode, 步行到座位时已见半个场坐满左食客。我地被安排坐系窗口位,景观开扬,还可以见到清真寺同晚霞。侍应生话“Do” barcode 点菜,我都不已为言,周围找点菜纸,再找问侍应生,经侍应生耐心的解释,𠮶barcode 就是点菜单,可经微信或 download app,就有图文并茂的菜单, 指尖之间就可以拣选想食嘅食物同件数, 真的好先进、好新颖。全面电子化,嘅环保又唔会漏单,点左嘅食物,一目了然。客人同职员都容易跟进, 俾𠮶 like 佢因等朋友来,只好点著一人份量先,唔好浪费食物。落单到食物送到枱都不用三分钟,小食先上枱,随后是寿司、火灸寿司同军舰,烧物(焗广岛蚝), 炸物(天妇罗), 煮物(人参鸡汤同黑蒜油叉烧拉面)寿司饭软硬适中, 由以火炙寿司特别出色: 盐烧左口鱼寿司,咸香中带甘香鱼油配上寿司饭,味感一流。

客人同职员都容易跟进, 俾𠮶 like 佢
因等朋友来,只好点著一人份量先,唔好浪费食物。

寿司饭软硬适中, 由以火炙寿司特别出色: 盐烧左口鱼寿司,咸香中带甘香鱼油配上寿司饭,味感一流。香蒜牛油帆立贝寿司,火炙得外脆内软配上烧汁同炸脆的香蒜碎,口感一流。

烧物(焗广岛蚝): 真是用大大只广岛蚝,这个真的无因为是放题已hea 俾,一大只蚝,配上酸酸的沙律酱焗,开胃又鲜味

煮物:最正是人参鸡汤,真的有鸡肉、人参 BB 、红枣同黄芽白,真的真材实料,汤甘肉甜红枣腍,正,好补身。

芝麻鸡翼及炸蚝: 鸡翼炸得松脆肉嫰,少许微辣,好醒胃; 炸蚝脆酱炸得脆,蚝 juicy ,配上海鲜酱,味道更佳

饮品及甜品都有心思:
荔枝乌龙茶,荔枝味浓有茶香; 菠萝芦荟,真是粒粒大芦荟,大到塞住𠮶瓶口

甜品: 马卡龙竟然无一咬落去就散哂, 泡芙云尼拿味重;朱古力布甸,唔太甜,朱古力味浓,很滑

最后还有Haagen Dazs 同 milk top 拣, 我就拣了今期新款,奇异果加芒果,啖啖果肉,正

可惜的是我个friend 因加班最后来不到, 否则就可以试埋刺身啦!因为一个人食唔到咁多
唯有下次再试啦!