2019-07-19 516 浏览
呢间美式汉堡品牌系香港已经开业左一段时间,系金钟同中环都有一间分店。由于我好怕排长龙同人逼,决定系热潮过哂先黎食。平日晚上八点,餐厅入面唔算好多人,大约七、八成满。男朋友同我每人点左个 Shack Burger。有 d 汉堡包系有分 single 同 double,single 系普通汉堡包,得一块肉。而 double 就 "加大" 版汉堡包,有两块肉。个包唔算好大个,直径同老麦𠮶 d 包差唔多,但系内涵就高质好多。生菜同番茄颜色好靓,食得出系新鲜蔬菜。芝士系溶左落块肉度,唔似得快餐店咁可以成片拎起。肉有浓郁嘅肉味,味道同口感比廉价雪藏肉好好多。而块包嘅里面系用牛油稍为煎过,令成个 burger 感觉更加香口。男朋友怕食唔饱,叫左个 Hot Dog。无论卖相同味道都只系 IKEA 小食店嘅水准,呢个价钱黎讲非常唔抵食。我地点左一杯 Chocolate Cookies'n Cream Shake 一齐饮。 好香奶味,口感一流。我地两个人饮一杯都饮到饱饱地,杯 shake 应该几肥仔,减肥嘅女仕可能要忍下口。最后仲有个芝士薯条,味道不过不失。最后我地得出一个结论:呢间餐厅果然冇改错名,最好

平日晚上八点,餐厅入面唔算好多人,大约七、八成满。

Shack Burger

Hot Dog

Chocolate Cookies’n Cream shake

Cheese Fries

最后仲有个芝士薯条,味道不过不失。

最后我地得出一个结论:呢间餐厅果然冇改错名,最好食最值得推介嘅就系杯 Shake 同个 Shack Burger。
2019-07-02
Shack Burger