2022-10-18 26 浏览
今日嚟到烧烤店,日本入口食材,价钱中上而食物都好新鲜同美味生啤配烧酒三五知己一齐聚餐超正爱牛肉嘅我一口牛,牛仔骨,牛舌一定要食,一口牛同牛仔骨小小硬应该烧得熟得制,牛肉汁没有流失,酱汁都配搭得几好,而一致认为牛舌非常好味,牛舌厚切而且唔硬,烧得岩岩好主食有牛肉乌冬,唔食辣嘅朋友可以点佢汤底少少淡,同串烧配搭啱啱好,而且牛肉好滑,乌冬非常弹牙我食得辣所以点左麻辣鲍鱼乌冬,乌冬非常弹牙入味麻辣得来有少少鲍鱼汁嘅味道,主食来讲都几高级烧鹅肝双蛋饭摆到面前已经非常吸引即是有个黯然销魂饭嘅谂法喺面前流心煎蛋,厨师真系好手势鹅肝厚切而且好滑烧鸡心真系唔系好多地方有,难得见到一定食,质地系冧冧地,而且腌制得好入味烧生蚝都唔简单,蚝肉好大粒唔系蚝皮而且外观都好靓,用咗葱花同蟹子来点缀都算新鲜,日本入口都几好食烧田鸡串,我比较孤陋寡闻第一次见,肉质好嫰滑,好香口不妨可以试一试唔会失望非常钟意食烧鳝,所以对鳝非常有要求,鳝都比较厚身,而且唔系烧到好熟好干,小小弹牙又有胶质感非常好味如果唔系太饱一定再食烧茄子要赞,店主用咗原条茄子起埋皮俾我哋食,本身我以为系两份原来系一份,因为茄子肉都非常多,而且蒜头同埋麻
今日嚟到烧烤店,日本入口食材,价钱中上而食物都好新鲜同美味

生啤配烧酒
三五知己一齐聚餐超正

爱牛肉嘅我

主食有牛肉乌冬,唔食辣嘅朋友可以点佢
汤底少少淡,同串烧配搭啱啱好,而且牛肉好滑,乌冬非常弹牙

我食得辣所以点左麻辣鲍鱼乌冬,乌冬非常弹牙入味
麻辣得来有少少鲍鱼汁嘅味道,主食来讲都几高级

烧鹅肝双蛋饭
摆到面前已经非常吸引
即是有个黯然销魂饭嘅谂法喺面前
流心煎蛋,厨师真系好手势
鹅肝厚切而且好滑

烧生蚝都唔简单,蚝肉好大粒唔系蚝皮
而且外观都好靓,用咗葱花同蟹子来点缀
都算新鲜,日本入口都几好食

烧田鸡串,我比较孤陋寡闻第一次见,肉质好嫰滑,好香口
不妨可以试一试
唔会失望

如果唔系太饱一定再食

烧茄子要赞,店主用咗原条茄子起埋皮俾我哋食,本身我以为系两份原来系一份,因为茄子肉都非常多,而且蒜头同埋麻辣非常配合,比较浓味

烧大啡菇,我哋失望左一下因为以为上面会有其他了
原来真系烧大啡菇
但都非常好食,唔会烧到好干

店长极力推荐,烧喜之次一夜干,表皮同外皮都比较脆,而且啖啖肉,肉质非常滑而且感觉有啲似食鸡泡鱼,本身鱼比较咸所以配合了类似柚子酱汁,咸咸酸酸嘅感觉非常开胃,我哋三个人分一条鱼食都非常饱,但都值得推介

我食过好多间串烧,10分我会比8分,价钱中上但系食物美味都值得,与其食平价又唔好食我宁愿拣贵少少食呢一间
,因为之前去了一间餐厅食完肠胃炎左一星期