2024-04-17
唔想经常食连锁店的日式火锅,喺OpenRice揾到这间黑桦牛,琴日食完,我觉得任食火锅质素真心值回票价!很赞👍🏻星期一至四,有八五折,最贵𠮶个餐每人埋单@$416~ 跟餐会包好多嘢食新鲜嘅海鲜拼盘鲍鱼元贝大大只,青口好甜,虾都肉质不错,鱿鱼正常,系只蚝蛏子好奀咗啲仲有一窝卜卜蚬系用沙白冇咩沙,唔算大粒,但汤底惹味!鬼马油炸鬼 即食又得,打边炉又得正!麻辣拼盘 好多种类可以选择,个人钟意食皮蛋!泰式串烧拼盘香叶包鸡好食,串牛肉就好韧其他可以啦!炖汤 (店家话送完即止)我好钟意饮汤,但呢个比较失望,好油。。。唔太喜欢!打边炉汤底系药膳鸡锅药味唔系话好浓,清清淡淡都ok 下次试吓佢个主打北海道芝士豆乳锅先嚟齐晒以上所有嘢之后我哋就讲吓主角黑桦牛牛肉好似有四五款选择我哋试咗四款牛小排肩胛梅花牛颈脊千本筋如果钟意食油脂高 一定系霜降牛小排莫属…以任食质素嚟讲,我觉得真心高质!牛颈脊 比较少牛脂有啲咬口肩胛梅花 唔系好记得千本筋 食起上嚟真系有啲筋,原本唔知咩嚟,查吓佢原来系牛腱嘅中心位可以试吓嘅!仲有佢火锅配料小食炸物等,都好多选择,所有嘢都新鲜!朋友食咗个炸云吞,话好食我钟意佢有芝士车轮卷,唔
跟餐会包好多嘢食
新鲜嘅海鲜拼盘
仲有一窝卜卜蚬
系用沙白冇咩沙,唔算大粒,但汤底惹味!
鬼马油炸鬼
即食又得,打边炉又得正!
麻辣拼盘
好多种类可以选择,个人钟意食皮蛋!
泰式串烧拼盘
香叶包鸡好食,串牛肉就好韧其他可以啦!
炖汤 (店家话送完即止)
我好钟意饮汤,但呢个比较失望,好油。。。唔太喜欢!
打边炉汤底系
药膳鸡锅
药味唔系话好浓,清清淡淡都ok
嚟齐晒以上所有嘢之后我哋就讲吓主角
牛颈脊
千本筋
牛颈脊 比较少牛脂有啲咬口
肩胛梅花 唔系好记得
我钟意佢有芝士车轮卷,唔系度度有
总括嚟讲我会再帮衬的!