2018-08-22
工作忙碌过后,好想好好奖励吓自己,慰劳自己最好嘅方法就系去豪食一餐,呢晚同朋友约咗去中环食大餐。之后前听同事讲呢度啲蚝做紧买6送1杯白酒优惠,呢晚都仲有优惠。如果星期六嚟叫1打蚝,仲免费送1只龙虾。我哋叫咗6只蚝,送咗1杯白酒,白酒系比较 fruity,饮落比较甜,配生蚝唔错! 生蚝我哋叫咗3款,分别系American Pearl、Kumamoto同Scottish Rock,店员教我哋淡味开始食到浓味,全部蚝都好新鲜,食到海水味,个人最钟意Kumamoto,虽然size系最细,但好鲜味爽口,令人回味! 小食要咗 Grilled Italian Sausages,意大利肠烤得好香,食到粒粒猪肉粒,好有咬口,配埋烤汁或盐食,更能提鲜,好味! 另外,我哋叫咗Crab Cakes,蟹饼外层香脆,里面有好多蟹肉,伴有粟米沙律,加埋少少柠檬汁,一啲都唔觉得腻。主菜我要咗 Grilled U.S. Black Angus Rib-eye 五成熟,牛扒食落好 juicy,肉味浓郁有牛油香,配上烤汁,令炭烤味更浓。朋友要咗店员推介嘅 Roasted Kurobuta Prok Chop,店员话黑毛猪唔
如果星期六嚟叫1打蚝,仲免费送1只龙虾。
朋友要咗店员推介嘅 Roasted Kurobuta Prok Chop,店员话黑毛猪唔驶全熟,我哋就依佢建议生熟程度,呢件猪扒真系食完有叮一声嘅感觉,猪肉呈粉红色,切开好多肉汁,食落鲜味有脂香,肉质爽弹,一啲都唔嚡,面头铺有香草脆脆,令猪肉多一份香味同解腻,就咁食都好香好够味,真系好正!
呢餐食物水准好高,真系好满足,餐厅仲有1++韩牛供应,食完仲有coupon送,下次经过会再嚟试吓其他食品。