2024-04-12 258 浏览
今日到八月茶室食晚餐,个人很喜欢到茶餐厅用餐因为可以一次过食唔同嘅食物。先分享一下店内装修,茶餐厅装修风格温馨,尤其𠮶个月球装饰令成个空间更时尚,令人留下印象。台櫈好阔落,冷气够,可以好放松同舒适咁享受晚餐嘅时光。我地叫左唔同嘅菜式,有鱼柳包、炒意粉、铁板餐、小炒皇、川味肥肠炆滑鸡煲,咁多野食都系四百零蚊,食到饱又满足,性价比真高。吉列鱼柳包 :面包烤得香脆,搭配新鲜嘅青瓜、番茄、生菜,同最重要嘅吉列鱼柳,鱼柳炸至金黄酥脆,肉质鲜嫩,加入千岛酱,甜酸醒胃亦减少油油腻感。干炒牛肉意粉:黑椒香气四溢,意粉弹牙有嚼劲,牛肉鲜嫩多,入口松软,带有微微嘅辣味,令人回味无穷。八月小炒皇:有小鱿鱼有虾仁,全都鲜甜弹牙,搭配新鲜韮菜花、菜莆、虾干和腰果等等,味道香浓,送饭之选。黑椒汁铁板杂扒真系抵食,份量大,又丰富,有牛扒、鸡扒、猪扒、司华力肠等肉类,全部肉质都鲜嫩多汁,轻轻切两下就可以,唔会又鞋又韧,搭配黑椒汁,香气四溢,十分吸引。除左小菜,呢度连川菜都有,酸菜鱼、辣子鸡、水煮鱼等等,我地叫左个川味肥肠炆滑鸡煲,充满浓厚浓川菜风味,用左大量川味调料,如花椒、辣椒、豆瓣酱等,散发出浓烈嘅香气,令人食欲

除左小菜,呢度连川菜都有,酸菜鱼、辣子鸡、水煮鱼等等,我地叫左个川味肥肠炆滑鸡煲,充满浓厚浓川菜风味,用左大量川味调料,如花椒、辣椒、豆瓣酱等,散发出浓烈嘅香气,令人食欲大增。肥肠好大件好肥美,油脂渗入滑鸡嘅肉质中,令滑鸡更加鲜嫩多汁。味道方面都有川菜嘅麻辣风味,唔错。

整体觉得八月茶室食物种类多,价钱又唔贵,从装修到食物味道,再到服务态度都很好。
2024-04-10