2021-09-05 20 浏览
今日相约朋友出黎食饭,为左大家交通方便又容易揾到野食, 最好不过就系去尖沙咀,又多选择又可以fine dining, 想揾间坐得舒服,可以坐低慢慢倾计,行左一阵,见到依间餐厅,无论灯光及装修都好别致,没有落地玻璃好开扬, 望到街景,仲有柔和既音乐播放,感觉好chill好relax, 大家都一致认为ok, 咁就坐地左啦。Menu 都有各式各样既选择,我地就点左个小食同两个main course, 小食系日式炸豆付, 豆腐外面炸到脆身,但里面仍然好嫩滑,日式酱汁味道甜甜地又好香浓,加埋木鱼丝一齐食,非常好味。 另外叫左个千岛酱海鲜Pizza, 唔好以为系普通野,食落有惊喜,薄薄既饼皮好香脆,同平时既pizza 饼皮好唔同,海鲜好fresh, 有大虾、青口、蟹柳、墨鱼,唔会焗都d海鲜过熟,火喉岩岩好。最后就系烤有骨猪肉眼,卖相一流,仲有薯条跟埋,见到篮薯条,忍唔住即刻食,刚刚炸起,热辣辣又香脆。猪肉眼肉味浓厚,原汁原味,点少少海盐芥辣,已经足够令味道提升。其实依间餐厅,仲有唔同种类既酒精饮品及啤酒, 唔中意饮酒既,又有花茶,适合唔同口味既人,约埋成班朋友,食下野,饮下野,绝对系上佳既选择

其实依间餐厅,仲有唔同种类既酒精饮品及啤酒, 唔中意饮酒既,又有花茶,适合唔同口味既人,约埋成班朋友,食下野,饮下野,绝对系上佳既选择。
2021-09-04