2018-02-17 927 浏览
男友生日问佢想食咩,佢竟然话想带我试佢给予高度评价既一间餐厅(比生日主角请食饭都系第一次), Taboo位于湾仔,餐厅有两层,钟意静少少既我地就上左二楼坐sofa seat前菜方面,男友点左磨菇汤,好cream好香浓自己就点左tuna salad,意外足料又好食,酸酸地又多汁main course自己点左rib eye, 牛肉虽然算不上很高级,但煮得够淋,淋上秘制酱汁更香浓,薯角够热够香脆男友点左crab stuffed salmon,原本以为系普通fish fillet,点知意外惊喜。三文鱼肉卷住蟹肉,面层再淋上特制酱汁,底层有creamy 薯蓉,伴碟仲有挚爱既asparagus 有图有真相,呢道菜不但味道好,仲睇得出厨师好有心思设计甜品系甜中带酸既红莓乐蛋糕,份量恰到好处饮埋hot milk tea,吃货表示大满足埋单二人共$260,性价比十分高,个人十分推荐!

前菜方面,男友点左磨菇汤,好cream好香浓

有图有真相,呢道菜不但味道好,仲睇得出厨师好有心思设计

甜品系甜中带酸既红莓乐蛋糕,份量恰到好处

饮埋hot milk tea,吃货表示大满足

埋单二人共$260,性价比十分高,个人十分推荐!