2018-06-03
1999 浏览
有一段时间无出post啦,黎梗要勤力啲出返先得!!!今次令我有动力出post既系位于鲗鱼涌既一间咖啡小店当中店内坐位唔算多,大概有10-12个坐位,但装修简洁闲适呢日放假自己一个黎到,打算食返个brunch慢慢叹完先去探朋友系鳗鱼定食同鳗鱼All Day之间谂左好一段时间,最终All day获胜,order份“〔和式〕全日早餐”HKd$118+HKd15转牛角包一黎到既卖相已经非常吸引,一大块厚身既鳗鱼食落肥嫩无骨,蒲烧酱汁咸甜得宜配上既味噌炒滑蛋同样亦是高质,嫩嫩溜的炒蛋以味噌酱提味,尝到蛋香之外更增添一份和食之感加钱转配既牛角包都值得一赞,大大个又香喷喷,牛油香气十足,咬下去外层酥脆,内在层次分明伴旁既薯仔沙律都同样无欺场,带有薯粒既薯仔沙律混合左青瓜丝,加上有不少新鲜爽脆既沙律菜,令平日会有饱济感既薯仔沙律变得美味而清新最后叹埋杯浓浓的“抹茶拿铁(L)”(正价HKd$46,跟餐半价)放空一下,真系好满意兼好写意对于呢间小店真系好满意,相信好快会再为呢度既鳗鱼而黎到侧鱼涌
今次令我有动力出post既系位于鲗鱼涌既一间咖啡小店
当中店内坐位唔算多,大概有10-12个坐位,但装修简洁闲适