2023-06-18
Coffee by Zion - 西环📍西环西营盘第一街83号地下1号舖之前都黎过西环,比我既感觉就不嬲都好chill, 有地多好既餐厅,价钱又大众化,又有啲可以坐好耐既打卡cafe. 今日黎到呢间,地点方便,又舒服又好味既餐厅,咖啡仲好特别添。 🍔 Classic Angus Beef Burger + fries - $122想讲呢到既咸食都好好味,面包烘到脆脆地,安格斯牛扒好juicy, 切落去都唔会散开,入面仲有蕃茄生菜balance返旧肉,最特别既系佢入面个酱汁,有少少芥辣再加bbq汁,好开胃。薯条似系即炸,热辣辣,香脆。🥐 Banana & Nutella Croffle - 108Croffle即系croissant+waffle, 真系好好好大份,外貌都好靓仔,岩晒打卡。Croffle两大旧,整得好酥脆,香蕉份量好多,上面仲有啲玉桂粉,岩晒我口味,朱古力雪糕大大旧,系dark chocolate黎,再淋上Nutella酱,邪恶得黎又滋味🤤 建议黎到都要叫返份,真系好值得!☕️ Black Sesame Latte w/ Oat Milk - $45Barista好用心拉
📍西环西营盘第一街83号地下1号舖
Barista好用心拉既花,好可爱。呢个饮品系under non coffee special, 芝麻系即磨既,饮落会有一粒粒芝麻碎,好香浓,初体验黎讲,好唔错!
🧋Iced Belgium Chocolate - $48
比利时朱古力好味就一定,呢到化身成为饮品,可可味香浓,好滑,微微甘苦,唔涩,冻饮就更加爽。