2016-04-06 709 浏览
位於太子花園街的居盧,可說是Cafe界的始祖,不過因為店面不大,自己又喜歡無聊Hea 坐幾粒鐘的,經過幾次都太多人等位,失去hea 坐的雅興,所以至今一直都無緣一訪!知道土瓜灣開了分店,空間大啲人流少啲,啱晒我呢啲鐘意hea 坐燒時間的朋友,呢日約埋朋友齊齊攞AL 落嚟食Tea.....星期二的下午好靜,無咩人,啱晒我呀!朋友未到先叫Hazelnut Latte 邊飲邊等,熱奶泡上畫左熊仔公仔,線條分明,真係靚到唔捨得飲佢,淡淡的咖啡味同公仔一樣咁易令人接受。朋友點左呢個美國頂級牛肉漢堡配竹炭包,一上枱我們就後悔了,實在太巨型了吧!我們說好要狂吃甜品,吃完戰鬥力應該大減.....漢堡大概五吋高,包括有成吋厚的牛扒,芝士蛋洋蔥及蕃茄片等,叠到成座山咁,主角牛肉口感軟淋,雖然略為熟左少少,但都無損肉汁,至於黑色的包皮,質感鬆軟,氣孔平均散落在包身上,不過就無咩竹炭味了,其實我不肯定竹炭是什麼味才對吧!因為飽了一半,所以甜品只點了一客草莓鬆餅,注意這個是鬆餅,不是窩夫喔質感比較Fluffy 厚身,台式口感吧,微暖的Waffles配合冰凍的士多啤梨雪糕一齊食都幾爽皮,整體來說不差的,但個人覺得
位於太子花園街的居盧,可說是Cafe界的始祖,
不過因為店面不大,自己又喜歡無聊Hea 坐幾粒鐘的,
呢日約埋朋友齊齊攞AL 落嚟食Tea.....
星期二的下午好靜,無咩人,啱晒我呀!
朋友未到先叫Hazelnut Latte 邊飲邊等,
熱奶泡上畫左熊仔公仔,線條分明,真係靚到唔捨得飲佢,
淡淡的咖啡味同公仔一樣咁易令人接受。
Hazelnut Latte
朋友點左呢個美國頂級牛肉漢堡配竹炭包
美國頂級牛肉漢堡配竹炭包
整體來說不差的,但個人覺得蛋香不夠,食完都幾飽下
草莓鬆餅
以價錢來說,食物質素算中上,但餐廳提供優閒的空間,不用太趕忙用餐,
正是都市人所缺乏,而偏心的會為此而加分。
Hazelnut Latte