喺ig睇到有人分享咗orka嘅食物相,见卖相唔错,于是周末专程嚟到云咸街嚟试下。行到门口,店员主动同我地讲可能制作食物嘅过程会耐少少,但绝对值得等待,于是听到就紧系即刻入去啦咁两个人分别嗌左个和牛汉堡同手撕猪肉汉堡,配上薯薯条和牛汉堡:块包外面焦脆,中间松软汉堡好厚,熟度掌握得唔错,好有牛肉味,配上自制嘅pickles同meyo,好开胃,食落口感好有层次,好食手撕猪汉堡蕃薯条配芥末酱同黑松露酱:听返店员讲,两个医都系自家制,全天然,希望客人可以食到高质素同健康嘅食物Iced latte另外我哋仲饮咗两杯signature cocktail。店员拎cocktail manu嚟嘅时候,都专程向我地介绍咗每一杯嘅特色同埋推荐。最后选择咗camu-sake同by the beachCamu-sake:店员喺介绍呢杯cocktail嘅时候,形容呢杯cocktail系一个experience,听完就即刻order咗。黑色的外表配上一朵浅紫色的小花,第一眼已经俾到我一种高贵而神秘嘅感觉。饮落个味道同我想像嘅完全唔同,味道方面我唔想喺到剧透太多,希望睇食评嘅人可以自己试下。总括而言,我会用高贵、神秘、

咁两个人分别嗌左个和牛汉堡同手撕猪肉汉堡,配上薯薯条

和牛汉堡:
块包外面焦脆,中间松软

手撕猪汉堡

蕃薯条配芥末酱同黑松露酱:

Iced latte

Camu-sake:
黑色的外表配上一朵浅紫色的小花,第一眼已经俾到我一种高贵而神秘嘅感觉。饮落个味道同我想像嘅完全唔同,味道方面我唔想喺到剧透太多,希望睇食评嘅人可以自己试下。总括而言,我会用高贵、神秘、性感去形容呢杯cocktail。

By the beach:
入口系清新嘅热情果,回甘系香滑嘅椰子,配上自家制嘅芒果干,真系有种去夏日海滩嘅感觉

另外最值得一提嘅系呢到店员都非常主动同热情,会主动同我哋倾计,分享同讲解所用嘅食材同制作嘅方法,Bartender亦都行咗出嚟问我哋cocktail 嘅体验,同我地倾计,非常亲切同热情

整体而言我觉得系一间非常值得一试嘅cafe,不论系食物、饮品同服务都非常满意
  • Camu-sake