全部蛋糕体真系好松软同埋好有回弹力😆而且中间加上唔同口味嘅cream同酱真系觉得干湿度岩岩好🙆🏻‍♀️ 而且啲cream打得好幼滑又够轻身,原味cream食落更有好重嘅纯奶味~真系一啲都唔会觉得好甜好腻🥰唔会heavy😆❤️青森苹果吉士红茶☕️ $54呢个系隔左几日先食嘅蛋糕~啲苹果都仲系好清甜爽脆,佢嘅甜味绝对唔会系假甜/死甜,证明应该无浸过糖水😍 然而个蛋糕系有淡淡嘅红茶味道~仲要有啲茶叶碎喺入面~无谂过原来红茶同苹果系夹㖞😳 入面仲要有啲吉士忌廉~真系令人耳目一新嘅配搭~🤎双重朱古力🍫 $54超级推介!呢个真系好好食!🥰🥰 绝对系 #朱古力控 必食😍 佢成个朱古力蛋糕都充斥着香醇嘅朱古力味~一啲都唔会过甜😆 而且入面啲cream系黑朱古力cream😍 强调下真系好滑同好浓郁朱古力味~ 我超钟意! 跟住上面啲朱古力脆脆cube又好食,蛋糕中间仲有粒麦提沙添🥰好有惊喜!💗皇牌士多啤梨🍓$54不得不赞嘅系士多啤梨真系好香甜😍不但闻落去好香士多啤梨味,而且食落仲好juicy🤩 配埋pink pink到爆又系士多啤梨味嘅软绵绵chiffon,真系无得输🤩 #少女心爆发💚香浓开心果🎂 $65呢个都

❤️青森苹果吉士红茶☕️ $54

🤎双重朱古力🍫 $54

💗皇牌士多啤梨🍓$54

💚香浓开心果🎂 $65
呢个都有惊喜~首先佢个味道都系属于比较天然清新嘅味~系会真系好明显食到蛋糕体系开心果嘅味~蛋糕体仲夹杂住啲开心果碎碎,所以开心果味真系比我想像中仲要重~未食过开心果蛋糕嘅真系值得一试☺️我自己觉得呢个系咁多个蛋糕入面属于比较light 嘅~因为佢仲配上士多啤梨,所以食落都比较fresh, 亦无乜饱滞感~

🧡伯爵茶巴伐利亚🍩 $49
其实我真系第一次食Bavarois😳 觉得佢个外型劲靓😍啫喱入面有啲莓果同靓靓嘅食用花🌼,酸酸甜甜好开胃~而且觉得个透明啫喱虽然甜甜地,但意外地重伯爵茶味!而下面个伯爵茶mousse都打得幼滑,整体系名副其实嘅甜而不腻~

其实我比较钟意食呢啲细细蛋糕多过大蛋糕😂 因为5个细蛋糕嘅价钱围返起嚟都同买一个大蛋糕差唔多,但细蛋糕又可以试到多啲唔同嘅口味~ 而且觉得CP值都ok,唔算好贵,睇得又食得🙆🏻‍♀️😆
双重朱古力
皇牌士多啤梨