2021-06-15
好朋友生日,专程入嚟东涌Sheraton 试吓。首先一入酒店个大堂好大楼底好高,好有气派,赞!餐厅方面,reception 好有礼貌,因为朋友生日,餐厅都好好安排我哋坐近buffet 嘅梳化位(几舒服,啱晒我哋几个女人有排倾) , 餐厅装修几优雅,枱与枱之间空间好足够,呢餐食得舒服嘅食物方面,首先有生蚝,加菲蟹呢啲好嘢,行过啲有芝士焗龙虾,热盘都有好多海鲜选择,印度咖喱唔太辣,啱我口味,沙律方面有啲”新界锦田菠菜”,”元朗木瓜”,”大埔大蒜”,只只蔬菜都系本地菜好特别呀,返埋位咁啱见个餐厅嘅经理逐枱同啲客人倾偈,见佢几nice 佢埋嚟嘅时候我好奇问佢啲蔬菜系咪真系嚟自牌上面写住嘅地方,佢话真系㗎,因为而家做紧本地食物嘅主题,个经理仲解释埋酒店每几个月就会转一次buffet 嘅主题,咁几好,下次嚟又有新嘅嘢食服务方面都好好,啲侍应收碟都好快好有礼貌,最重要系餐厅啲待应做嘢唔会”砰砰嘭嘭”,我哋几个女人坐到尾声啲待应都无要赶我哋嘅感觉,buffet 枱啲厨师几好倾,有问有答,甜品方面虽然无我最钟意嘅pancake, 不过有本地特色嘅鸡蛋仔,都唔差嘅