2016-08-26 1895 浏览
一直都好想揾多d环境清静,食物又好既西餐厅,倾计都可以倾得舒服开心,今次终于揾到,可以列入我收藏!一入门口吸引我既除左有前枱小姐亲切笑容之外,重有整洁既bar枱,同符合高级餐厅应有既气氛。坐低之后紧系即刻睇餐牌啦,太多野想食所以用左好耐时间,不过店员都无吹或者企喺身边比压力,反而先上面包,可以一边食一边谂。暖暖既面包,配上香草酱,酱料带微微酸味外加少少蒜香,作为开胃食物一流,而且面包面头非常脆口,好中意呢种配搭!Nyc chopped salad沙律中有长条型芝士令口感更满足,芝士只带微咸而且唔会好腻口,反而食完后有少少芝士香味由口腔渗透出来。而虾新鲜当然系基本,而且虾味浓郁,面头虽然好多香料但都无遮盖鲜味,加上牛油果切成细粒,更容易捞匀整个沙律。Grilled Octopus一上枱既时候已经比呢道菜既香味吸引左,有鲜甜既蕃茄仔,脆口既小薯角做配菜,脆系好重要,好多时喺有酱料既菜色中薯角keep唔到脆身口感,而主角八爪鱼好烟韧,面头有一层带有微微甜味既酱汁包裹住,非常美味!Deviled Crab Cake呢道crab cake,一上枱就比佢嘅放碟方式吸引左,我本来以为佢会好似 fis
Nyc chopped salad
Nyc chopped salad
Grilled Octopus
Grilled Octopus
Deviled Crab Cake
Deviled Crab Cake
呢道crab cake,一上枱就比佢嘅放碟方式吸引左,我本来以为佢会好似 fish cake咁炸,点知佢系煎,唔单止保留左蟹嘅鲜味,亦令到果cake唔会好干身,岩岩好。再可以配上三种source食,推介!
Piccante pita pizza
Piccante pita pizza
一向认为pizza有少少辣先好味,而呢个就正正系我中意既味道,一点点辣用作剌激味蕾,pizza唔算好大,岩哂2个人食唔会太饱,辣肉肠+红辣椒+芝士,面头加上少量香草,pizza本身油腻但唔会好滞,边皮烤得有种饼干似的脆身质感,不错!
未来呢间餐厅之前我都唔知香港原来有手工啤酒,见到有紧系要支持下本土制作啦!叫左一杯Amber ale 试下,其实我本身麻麻地啤酒,因为觉得好苦,点知呢个啤酒入口唔会好苦,仲有啲果香,好饮!
员工既服务质素都好高,有礼貌同效率呢d基本野当然有,更可以每道菜食完先上另一道,收野同时问一问对菜色既意见,感觉好好!