2022-11-04
升职加薪系需要庆祝,食返一餐好嘢 😏 但系食西餐来来去去都系牛扒 汉堡包 意粉、𠮶啲先系啲咩高级嘢。咁就要上网揾一揾,好多杂志又讲呢间餐厅 Giacomo Ristorante 正宗意大利菜 🇮🇹 位置仲系好方便 - 香港铜锣湾皇冠假日酒店入边 唔会揾唔到啦!打扮到靓靓 准备就好嘢😋 除咗大餐牌之外,佢哋都有 Degustation Menu $1,580 (add $780 wine pairing) 原本我想叫呢一个set 但系最衰我朋友食唔到咁多 🤬 因为有成6 courses 唯有就散叫啦!🐟Marinated Shima-Aji ($380)- 用柚子同柠檬腌制过嘅深海池鱼配上鱼子酱 酸酸咪咪的柚子同柠檬汁加咸香味的鱼子酱系绝配 原本深海池鱼价钱都唔系平 加埋鱼子酱令到呢碟𩠌更贵。🦞Langoustine ($650)- 系 Michelin 厨师喜欢采用的高级色材因为味道比龙虾更鲜甜 大厨应该慢慢煎同埋特制了一个泡沫蚬酱汁 好弹牙及鲜甜。🥩Mayura Beef Tenderloin ($520) - 澳洲的 Mayura Station 巧克力和牛是极品中的极品!滋味与
🥩Mayura Beef Tenderloin ($520) - 澳洲的 Mayura Station 巧克力和牛是极品中的极品!滋味与口感可是一般牛肉无法可比。 和牛的血统以及饲养方式与其他品种的牛别有不同,因此味道以及质感都非常独特,所以价钱也比一般牛肉高。
间餐厅不算好大,但系好舒适 好适合同合作伙伴倾生意、请客、庆祝特别日子。员工服务态度 冇得顶 👍🏼
温馨提示❗️记住间餐厅有Dress Code - Smart Casual 尽量避免🩳短裤、🩱背心、👡男装凉鞋和🩴人字拖进入餐厅。