2022-01-14
话说前几日同男朋友去咗「南丰纱厂」行街,顺便睇下附近有咩好食~见到有间Cafe嘅装修唔错,个Menu啲嘢食都好吸引,所以去咗试~ Cafe空间大,有唔少座位,装修行简约云石风,白色云石配少量植物,望落好有文青气息,环境好清幽,坐得好舒服!非常适合休闲食个Brunch,饮杯咖啡hea下或者同朋友一齐聚会倾下计~ 🧡Croissant Lover($128)上到嚟摆盘超精致,牛角包好松脆,中间夹咗大大只软壳蟹,软壳蟹炸得好香脆,夹埋啲蛋液一齐食好好味! 🧡Shakshuka Lover($138)呢道菜个酱调味好特别,番茄酱酸酸甜甜好开胃,仲有淡淡嘅小茴香味,再加埋面头嘅芝士,夹埋面包一齐食,层次好丰富,个人好钟意! 🧡忌廉汤(跟餐$Free)忌廉汤比较一般,落咗太多牛油,感觉太腻! 🧡Latte(跟餐$Free)跟餐嘅嘢饮嚟讲算系好ok,比一般Cafe质素良好!咖啡味好香,易入口,好休闲feel! 🧡Flat White(跟餐$Free)同Latte质素相差唔远,都好饮!
🧡Croissant Lover($128)
🧡Shakshuka Lover($138)
🧡忌廉汤(跟餐$Free)
忌廉汤比较一般,落咗太多牛油,感觉太腻!
🧡Latte(跟餐$Free)
🧡Flat White(跟餐$Free)
同Latte质素相差唔远,都好饮!