2024-04-10 492 浏览
母亲大人生日🎂 今晚嚟粤艺馆品尝精致嘅高级粤菜。呢个套餐非常足料又好味,呀妈都话正🤩🔸藤椒莴荀丝🌶️先嚟凉菜有爽脆嘅莴荀带微微辣味👍🏻🔸西班牙栗子猪焦香叉烧🐷蜜汁叉烧肥瘦均匀够腍,仲有㶶边🤤🔸黑蒜螺头炖花胶🍲足料炖汤火侯十足,黑蒜口感似栗子有软糯,花胶养颜啱晒女士💗🔸鲍汁三头鲍伴菜胆🤎豪华精致嘅三头鲍鱼厚肉得嚟咬落软滑Q弹,酱汁做得几好唔会太咸。花菇炆得好入味🤤菜胆开花🌸🔸鲜菠萝咕噜虾球🦐酸酸甜甜嘅酱汁包住炸到脆卜卜嘅虾球好醒胃,呢道中场嘅菜色非常好😋🔸葱姜霸王鸡🐓好似好普通嘅姜葱鸡估唔到咁好食😳 唔食葱嘅猫奴都忍唔住!鸡肉一嚟好嫩滑,个汁先系道菜嘅灵魂😲 只系简单姜葱、豉油同油已经好惹味😍🔸浓汤红杞浸时蔬🥬食完咁多浓味嘅菜色,点都要食返啲菜🤭🔸X.O酱海鲜炒饭🍚炒饭入面有虾仁、小贝柱、樱花虾干等等,炒得唔油👍🏻🔸燕窝南瓜露🎃将南瓜打成蓉嘅南瓜露,质感幼滑又唔会太甜,推介😻👍🏻餐厅位于海港城旺区,当晚我哋入座都九成满。幸好一早订咗位同order咗指定套餐,当晚店员安排我哋坐宽阔嘅梳化座,自成一角。上菜速度都几快,店员亦好好客。如果以会员价食的话,值得一试👍🏻🐾猫奴足迹🐾🌐粤艺馆 (海运大
藤椒莴荀丝
🔸藤椒莴荀丝🌶️
先嚟凉菜有爽脆嘅莴荀带微微辣味👍🏻
西班牙栗子猪焦香叉烧
🔸西班牙栗子猪焦香叉烧🐷
蜜汁叉烧肥瘦均匀够腍,仲有㶶边🤤
黑蒜螺头炖花胶
🔸黑蒜螺头炖花胶🍲
足料炖汤火侯十足,黑蒜口感似栗子有软糯,花胶养颜啱晒女士💗
🔸鲍汁三头鲍伴菜胆🤎
菜胆开花🌸
鲜菠萝咕噜虾球
🔸鲜菠萝咕噜虾球🦐
葱姜霸王鸡
🔸葱姜霸王鸡🐓
浓汤红杞浸时蔬
🔸浓汤红杞浸时蔬🥬
食完咁多浓味嘅菜色,点都要食返啲菜🤭
X.O酱海鲜炒饭
🔸X.O酱海鲜炒饭🍚
炒饭入面有虾仁、小贝柱、樱花虾干等等,炒得唔油👍🏻
燕窝南瓜露
🔸燕窝南瓜露🎃
将南瓜打成蓉嘅南瓜露,质感幼滑又唔会太甜,推介😻👍🏻

🐾猫奴足迹🐾
🌐粤艺馆 (海运大厦) (尖沙咀)
📍尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦3楼OT 310号舖
2024-03-26