2018-02-03 43 浏览
平时食蛋糕都系食返D大众既西饼店,例如美心呀,东海堂丶圣安娜等等既~今次系朋友话想食既情况底下,就黎左间蛋糕专门店!感受下同一般西饼店既分别系边道!?佢既招牌都睇得出佢系一间非本地既蛋糕专门店,就凭个名就睇得出佢系间好高贵既蛋糕店~亦都比到我一种好高贵好优雅既感觉:D店内既设计都非常有心思,睇得出佢既摆设系落过心机而且偏向纯白色既装潢,比到人有种简单干净既感觉~ 令你用餐既时候都可以放松心情,好好咁享受你眼前既蛋糕:)如果你谂住Order件甜品返屋企好好享受~ 都不失为一个好选择!虽然只系一件小小既甜品,但系Patisserie Mon cher都会好认真,好落心机去帮你包装好每一件甜品去令你由买到食落肚,都有一个好既体验!个盒仔入面只系一件蛋糕,但系就用左好精致既包装盒~ 而且入面仲有个位固定件蛋糕!令到你将佢带返屋企既时候,可以得到最好既保护,就算受到轻微既碰撞都唔会有任何既损伤~最后可以令件甜品以新鲜出炉既姿态开黎见你!!!- 朱古力千层 (切饼)‧真系冇改错名,望落去真系有好多好多层,系睇得出好明确既一层层! 卖相相当吸引~‧打开个盒仔系会有淡淡既朱古力味飘出黎,虽然唔明显唔浓
今次系朋友话想食既情况底下,就黎左间蛋糕专门店!
感受下同一般西饼店既分别系边道!?

佢既招牌都睇得出佢系一间非本地既蛋糕专门店,
就凭个名就睇得出佢系间好高贵既蛋糕店~
亦都比到我一种好高贵好优雅既感觉:D

店内既设计都非常有心思,睇得出佢既摆设系落过心机
而且偏向纯白色既装潢,比到人有种简单干净既感觉~
令你用餐既时候都可以放松心情,好好咁享受你眼前既蛋糕:)

去令你由买到食落肚,都有一个好既体验!

最后可以令件甜品以新鲜出炉既姿态开黎见你!!!

- 朱古力千层 (切饼)
‧打开个盒仔系会有淡淡既朱古力味飘出黎,虽然唔明显唔浓烈,但就系因为呢浸淡淡既朱古力幽香,就更加可以刺激我既食欲:)
‧轻轻力用叉切落去,就已经可以将佢好齐整咁切一Part出黎放入口! 而唔会切到佢散开!
‧食落去系可以食得出有一层层既口感~ 同埋中间既『千层』又软又有滑, 加上佢外皮同饼底系相对中间较脆身,加强成件蛋糕既口感~
而淡淡既甜味,加上淡淡既朱古力味,虽甜而不腻! 咁先系一件令人满意既甜品:d
外卖自取