2024-02-24
又靓又睇得又好食的中菜馆绝非比比皆是,位于海港城LCX的八十里,装修有格调,今日元宵节同男朋友黎庆祝仲可以望住无敌大海景享用晚餐真系特别浪漫。⭐️茉莉花茶烟熏仓鱼$178前菜烟熏仓鱼,鱼外皮煎到脆卜卜,鱼肉鲜甜细腻,仲有淡淡花香,😍作为前菜非常正!⭐️ 波士顿龙虾汤泡饭 $398职员细心地将龙虾汤倒在米饭上,再撒上酥脆炸米,一次吃到两种口感,接下来涮龙虾,弹牙虾肉,吸收虾汤鲜甜,充满口感🥰。⭐️自贡盐帮水煮安格斯牛肉 $368用鲜嫩嘅安格斯牛做水煮菜劲奢侈呢,超挂汁的牛肉吸晒汤汁又麻又香,最底的金菇都越食越辣,非常开胃嘅一道菜,由于我地好食得辣,觉得可以再辣啲的话更惹味😍⭐️黄金龙虾酥 $158原只龙虾咁样上嘅龙虾丝酥卷你又食过未?佢个味道好似平日酒楼食到既萝卜卷咁,但入面有弹牙既龙虾肉,仲有个外型好似齐天大圣咁好架势睇得又食得。⭐️杨枝甘露 $118除左大量柚子粒同芒果粒,仲有可嘅奶冻,职员再将椰奶同花奶慢慢倒入去,味道岩岩好老人家都岩食。⭐️胭脂 $120绝对睇得又食得的靓靓甜品!系用士多啤梨奶冻再配上薄脆同忌廉,再以玫瑰果酱点缀,奶冻配合得天衣无缝。⭐️桂花青柠菠萝冰茶 $58酸酸甜甜仲有桂花
⭐️茉莉花茶烟熏仓鱼$178
⭐️ 波士顿龙虾汤泡饭 $398
⭐️自贡盐帮水煮安格斯牛肉 $368
⭐️黄金龙虾酥 $158
⭐️杨枝甘露 $118
⭐️胭脂 $120
⭐️桂花青柠菠萝冰茶 $58
酸酸甜甜仲有桂花糕味,解腻非常岩。
⭐️桂花乌梅梳打 $58
甜甜的乌梅糖浆加上梳打水中和甜腻,味道清新。