2025-02-12 110 浏览
同男朋友谂住食个dinner 想讲我地好少出街食饭 所以谂住见间野好评都多就试下 Book左19:30 一出lift就已经系枱 到左之后 有位店员点头向我示意 咁就等一阵 然后佢行过黎就话有枱客准备走 食埋甜品就离开 我话因为我有少少赶时间 夜晚要返工 佢话叫我地落左单先 企左15分钟左右未有枱我地就落单 店员落order既时我地仲有位男士走过黎话 咁后面等梗果两pair呢 咁当然我无理啦 本身都有一刻谂住佢地咁full一系我地唔食 而我男朋友话睇下佢地点讲先 最后佢帮我地落左单 一阵就叫我地坐低咁我地落左一个慢煮牛 慢煮猪胺 小食拼盘 一杯Americano同抹茶latte 等到大概20:30 我地终于问店员仲需要几耐先有野食 (系我见到隔离迟坐低既都已经上左野 我地先问)咁当然因为我地叫慢煮都预左耐啲 btw 我地等到20:45左右终于上左块牛扒 隔咗10分钟上埋块猪但黎左块猪 我男朋友话好似唔系佢认知既猪胺 就又再问店员 店员话应该比左猪肋骨 问我地要唔要再煮过 因为我赶时间关系 只好叫佢改做猪肋骨 再另外叫佢cancel埋个小食拼盘再黎上野饮 21:00 终于有野饮 比左杯莫卡
同男朋友谂住食个dinner
想讲我地好少出街食饭 所以谂住见间野好评都多就试下

再黎上野饮 21:00 终于有野饮 比左杯莫卡我…
我地话我地无叫莫卡 佢话以为我男朋友叫莫卡 但明明佢有再同一个男职员再confirm佢系要杯斋啡z_z

最后 连杯latte我都cancel埋 因为到我想埋单都未有野饮… 本身都系易燥 觉得自己最后可以微笑咁离开间餐厅 觉得自己好叻

好地地元宵佳节 谂住食个dinner开心下 好日都唔出街食饭 一出就咁🥲🥲🥲

建议餐厅无咁多人手 可以减少接单 可以接少几枱客