2019-05-06 227 浏览
一直阴晴不定,我地终于决定唔理天气,去元朗hea游同行农庄。元朗对我地黎讲好似返左大陆咁,密度劲低。当中有个聚脚点系一大堆餐厅,咩菜式都有。而我地就拣左间舒服既黎叹下。Lunch 有多种选择,见有稀有既活鲍鱼的料理,我表示真系好想试下,唔系成日有得食,老公拍板叫2人餐活鲍鱼料理。有鲍鱼,鱼,牛,菜,多士,抄饭,蚬汤同甜品。温室野菜沙律觉得个冰菜好爽好正。 澳洲活鲍鱼厨师系你面前起壳,洗洗再煮。切片后,鲍鱼本身已有咸味,唔驶加酱汁都劲鲜。白甘鲷厨师先用油获炸左,再煎。个鱼鳞劲脆。汤物加左蚬而煮成既汤,加左辣椒吊味。鹿儿岛和牛厚烧我要左5成熟,老公试左7成熟。5成熟就juicy d, 嫰口d. 7成熟既肉味出d小食糖多士,加左白糖同牛油煎既。超正呀。抄饭食到呢度都几饱,抄到粒粒分明。抄野菜我数到有好多种菜,十分新鲜健康。甜品有5种口味既雪糕同有牛奶奶酪。好有诚意。见到人地点左大虾果款,虾比人面更长。好想试下呀。。。。厨师十分好客,侍应也很勤快。泊车超方便。海鲜由水缸直接打捞十分新鲜。厕所装饰亦都很精美。

温室野菜沙律
觉得个冰菜好爽好正。

澳洲活鲍鱼

白甘鲷
厨师先用油获炸左,再煎。个鱼鳞劲脆。

汤物
加左蚬而煮成既汤,加左辣椒吊味。

鹿儿岛和牛厚烧

小食
糖多士,加左白糖同牛油煎既。超正呀。

抄饭
食到呢度都几饱,抄到粒粒分明。

抄野菜
我数到有好多种菜,十分新鲜健康。

甜品
有5种口味既雪糕同有牛奶奶酪。好有诚意。

见到人地点左大虾果款,虾比人面更长。好想试下呀。。。。

• 白甘鲷
  • 澳洲活鲍鱼