2020-11-01
呢日同朋友入开元朗,比呢间简单一个「稚」字嘅日式小店吸引左埋去。店内有好多儿时回忆,例如,「遇怪魔,我即刻变大个...」最初代嘅数码暴龙Puzzle..同朋友逐只讲下叫咩名,不亦乐乎..Main我点左一份定食,半条鳗鱼,仲试埋佢嘅猫饭鳗鱼中规中距,猫饭就的确特别佢同一般嘅唔同(我都系以深夜食堂嘅作比较,都系由个度识呢款食物), 佢除左用柴鱼片仲加左啲紫菜丝,令香味更多一种变化,佢仲捞左牛油系饭,食落咸咸香香,几有趣。朋友点嘅「蟹膏蚬肉炒饭」上到枱已经香喷喷..好多蟹膏,食落都好浓郁嘅膏香,加埋新鲜蚬肉,多一种口感,亦多一种鲜味,我食左几啖,都有啲想食埋佢成份见到佢嘅饮品都劲日式,本身好少饮冻野嘅我都忍唔住!虽然味道上都只系简单嘅柚子气水,同冇咩抹茶味嘅可乐,但系就咁睇佢packaging已经心花怒放
Main我点左一份定食,半条鳗鱼,仲试埋佢嘅猫饭