2017-11-25
今日同主子喺元朗千色行街,行到肚仔饿,费是行咁远揾食就去咗西菁街,我想食中菜,我主子想食扒餐,好在经过见到依间餐厅中西合璧就解决我食饭嘅问题,yeah !见到间船长意法餐厅,佢装修都得意咪行去望下个menu啰,价钱又唔算贵,选择都吾少,就试下呢间拉~主食我地叫咗黑毛猪肉眼扒同澳洲T骨牛扒再加三样小食,有蒜香牛柳粒,韩风芝士焗青口同蜜烧葡萄柚子鸡翼。先上枱嘅系牛扒,非常多肉汁,又有咬口 ,合水准,跟餐配珍珠饭,以一人餐来讲份量真心唔少。之后嚟嘅三样小食都系水准之上,特别系个芝士焗青口,芝士份量足,芝士控一流,每只都算够大,好抵食。个柚子鸡翼,半煎炸,好香脆,配上柚子蜜好惹味,酸酸甜甜效果,送饭一流黑毛猪等待系值得架,一共黎左两块黑毛猪嘅肉眼扒,一薄一厚切,薄个块唔觉得有咩特别,相反块厚切黑毛猪口感丰富,啖啖都系肉好好味,口感丰富,又吾觉得煮得好干,不过整体好好👍🏻呢个价钱呢个味道,下次一定encore!