原来屋企附近开左间咁Chill既餐厅,环境濶落,楼底高,木黑色格调,好适合三五知己聚一聚,仲可以玩飞标,楼上又有桌球打,最喜欢佢够开扬唔似一般酒吧咁嘈吵和暗黑,食完都唔会成身一阵味。食物方面我可以用惊喜去形容,无论串烧、炸物、主食、定食都一样好有水准。🔸唐扬鱿鱼🦑日式酥炸鱿鱼须,一上枱已传来炸物混合海鲜既香味。鱿鱼须松化回弹力高,可见十分新鲜,味道也恰到好处不过咸,相当惹味。晚市定食好抵,最平$78就有,主菜以外有沙律、汤、前茶、饮品一杯。🔸吉列黑豚御膳定食猪扒都几大块,贴心地用网架上碟,保持表层香脆不泛油,而且够厚切,一口咬落松化嫩滑,保留鲜味肉汁,口感味道都十分好。另附面豉汤、白饭、沙律菜,简单清新刚好中和黑豚的滞肚感。🔸西京猪颈肉定食原块猪颈肉烧香切性,都只系$86,十分抵食,西京烧甜甜地中香猪颈肉既腻,肉质稔软,油脂丰腴,相当惹味。🔸串烧试了几款:黑豚腩、鸡颈肉、一口牛。黑豚腩烧完好香,油脂同肉平均分布,食落唔会只系一阵油,甘香味浓。鸡颈肉嫩滑,一口牛好有嚼劲,牛味浓郁。一定要试仲有冰烧柚子菠萝🍍,真系超好味。菠萝入口冰冻,表层包裹一层晶莹的柚子味焦糖,有啲似冰糖葫芦,甜甜地,

🔸唐扬鱿鱼🦑

🔸吉列黑豚御膳定食

🔸西京猪颈肉定食

一定要试仲有冰烧柚子菠萝🍍,真系超好味。菠萝入口冰冻,表层包裹一层晶莹的柚子味焦糖,有啲似冰糖葫芦,甜甜地,菠萝够Juicy,做法有心思。

除左饮酒,都可以拣Mocktail🍹, 好多选择。

🍸Sour Apple Frozen 🍏加入青苹果汁、柠檬汁、苹果汁制成沙冰,淡青色够晒fresh冰凉,味道酸酸地清清地,配浓味食物唔错。

🍸Passion Fizz 热情果梳打,唔会太甜,冰凉解渇。

食物好食选择又多,环境舒服好座又唔嘈吵,服务都几好,仲系通宵营业,又有得睇波,老公同我食完一次之后就约左啲老友再食过,实行男人的浪漫🤣

2023-08-08