今日同事问起我元朗有咩想食,我即刻谂返起依间bookmark咗好耐但系一直揾唔到机会去试嘅小店🥰然后同事就一次过买晒当日所有味,total十只味返嚟😇仲列晒队咁摆喺我枱面欢迎我🤣🤣🤣我就试咗当中七款~每件💵$16~我想讲!啲戚风蛋糕嘅质地真系超级松软!!系我食过一定排到头三甲好食嘅戚风蛋糕!!😍充满空气感又好有弹性,特别系身为戚风蛋糕但系又唔会干,仲保持到少少湿润感又唔会太甜😳正😋而且大部分嘅味道食落都好有惊喜,推介🥰🥰以下系我食过嘅味道~🧡伯爵茶🧡采用Twinings伯爵茶,伯爵茶味突出😍伯爵茶fans必试~❤️焙茶❤️浓浓嘅焙茶香,甜度比伯爵茶味低,系大人嘅味道~💛香蕉💛店内必试推荐口味~好香好浓嘅香蕉🍌味😋绝对唔系一般廉价香蕉精油嘅味道!果然无推介错🥳💜草莓💜食落好有惊喜!完全有新鲜士多啤梨🍓嘅味道😋士多啤梨味一啲都唔淡,推荐~🤎咖啡🤎好浓嘅深焙咖啡☕️味😳应该会啱啲好钟意咖啡味嘅人😂我个人觉得ok嘅~💚朱古力💚采用来自日本嘅可可,我觉得依个味最无惊喜🤭虽然蛋糕口感一样咁绵密湿润,但系口味上真系最普通~🤍芝麻🤍好香芝麻味😍完全唔会有任何油膉味~真系好唔错~💕overall💕估唔到依间嘅

🧡伯爵茶🧡

❤️焙茶❤️
浓浓嘅焙茶香,甜度比伯爵茶味低,系大人嘅味道~

💛香蕉💛

💜草莓💜

🤎咖啡🤎

💚朱古力💚

🤍芝麻🤍
好香芝麻味😍完全唔会有任何油膉味~真系好唔错~

💕overall💕
估唔到依间嘅戚风蛋糕俾到咁多惊喜我😍如果下次去元朗一定会再买嚟做手信🥰
  • 伯爵茶戚风蛋糕
  • 香蕉戚风蛋糕