2024-09-01 392 浏览
元朗人气店,每次经过都见都见要排队,于是早少少有位啦,好好 彩坐被安排坐窗边位置,望出街外景色唔错,坐位阔寛,坐得好舒服。内里热热带风情装修设计,营造休闲舒适嘅感觉,好适合好朋友一齐坐低chilli 下既餐厅。食物方面,每样食品都摆盘精致,有香叶点缀,辣椒、青柠、无论主菜配菜饮品甜品, 视觉效果令每样食品都加分。二人套餐又比较经济嘅款式或者豪华版本,让客人选择,因为佢嘅甜品同埋饮品系最吸引我嘅,而套餐只系加$18就可以换到特饮,(要check个list, 唔系全部)觉得好抵!哈哈虾饼拼泰式鱼饼各两件 虾 饼好大件,呢边见到大大嚿嘅虾肉,而且炸得好酥脆,鱼饼有柠檬辣椒香茅嘅海鲜风味,半碟嘅酱汁几好味,微辣,并唔系一般配既鸡酱,唔错👍泰式鸡肉炒饭欣赏佢里面会有唔同嘅菜,有六角豆、有椰菜苗,而且唔太油,味道都唔太咸,感觉比较健康!唔错!虾球炒金边粉非常多大虾,肉质都弹牙,将配料分开摆好,最后先可以按个人喜好将佢搅拌,金边粉微辣,可按个人喜好再搅拌辣椒粉,份量适中,不会太浓味。泰式奶茶好精致的盛器,好贴心,将一半份量放响个玻璃樽,打咭一流,有实际用途,每次逐少加落个杯度可以避免后饮到最后啲冰融

视觉效果令每样食品都加分。

哈哈虾饼拼泰式鱼饼各两件

泰式鸡肉炒饭

虾球炒金边粉

泰式奶茶

好精致的盛器,好贴心,将一半份量放响个玻璃樽,打咭一流,有实际用途,每次逐少加落个杯度可以避免后饮到最后啲冰融落去奶茶无味,10分钟意呢个安排。仲有1块冰封嘅薄荷叶作点缀,泰式奶茶味道浓郁,冇得输,大推!

椰子飘香咖啡配雪糕

由东南亚风味白咖啡,真系做到少甜少冰,会适合喜欢淡口味的人士,但下次可能唔拣少甜会更加美味!

椰壳椰子雪糕

椰子味雪糕,好好味,有粒粒嘅椰肉,雪糕底下有粟米、柚子肉、草莓蓝莓点缀,有两大个雪糕球,份量都唔细呀

非常满足嘅一餐,个人较喜欢特饮及甜品,加上舒服嘅座位环境,服务员态度唔错,好适合三五人好友相聚的好地方。