呢间以台湾肉焿为招牌既元朗小店,门面睇落就平平无奇,但原来暗藏隐世美食😧食过一次已经爱上!睇餐牌见佢有三个招牌套餐,虽然无叫最出名既鲁肉饭同肉焿汤,而系叫左干拌面、综合丸汤,但都完全感受到台湾既古早风味💁🏼干拌面有鲁肉铺面,d肉大部分都唔系肥膏😻唔会觉得食紧猪油捞面,好抵赞最加分系d鲁肉汁同埋甜辣酱!本身惊太辣所以想走酱,好彩店员话帮我另上个酱,自己想加几多酱就加几多,食落又唔觉好辣,而且甜甜地用黎拌面一流👏🏼综合丸有花枝丸同贡丸,好大粒,成个乒乓波咁大粒!花枝丸真系有成粒墨鱼喺入面,贡丸好香好弹牙😽个汤就清清地,好香炸蒜味跟餐既冬瓜茶都好饮,甜度适中,好解渴解腻,食完鲁肉饮就岩哂~最惊喜系d珍珠(另加$6)!好烟韧超好咬!一d都唔太硬/太淋!

最加分系d鲁肉汁同埋甜辣酱!

综合丸有花枝丸同贡丸,好大粒,成个乒乓波咁大粒!

• 干拌面