2019-04-20
上次女友带我食完佐敦伦哥真系觉得好正,俾我发现到元朗有分店,于是就约左个住元朗嘅fd再食上到去,发现嚟度都几阔落,眼见vip房好似比佐敦店更多坐下后,同样先送上一人一份蚝皇扣原只鲍鱼配花胶这店用了蒜蓉粉丝蒸蛏子,俾我有新鲜感蚝皇扣原只鲍鱼配花胶-鲍鱼烟韧入味,花胶较质超重,好黏口蒜蓉粉丝蒸蛏子-蒜蓉味很重,蛏子很爽口,鲜味十足,而粉丝吸收精华亦很好味刺身方面,今次有牡丹虾,三文鱼,带子很大块,八爪鱼,北寄贝,好鲜味鸡煲超好食,因为就我同样叫左唔辣,朋友都话超好味,今次煮完六分钟后,我哋有把土鱿同鱼肚加进去一齐煮多两分钟,成煲更野味食完鸡煲可以转火锅,告诉友人鸡煲是任添的,佢话留肚食火锅,汤底由他作主,他同样选了3.6牛乳猪骨汤底,佢话有特色,其他地方未必有,非常足料,有两旧大大的猪骨汤底送上嘅同时,店员亦送上基本配料同海鲜拼盘餐牌上的配料仲有很好,大部分任叫今次个海鲜拼盘比上次款形更多虾,蟹,蚝,蛏子,蚬,小象拔蚌,龙趸,鱿鱼一碟有贡丸,牛丸,年糕鱼蛋,餐肉;另一碟有云吞,九菜饺,鱼皮饺朋友大赞黑白滑,所以我哋亦有encore牛颈脊肥瘦均匀,而且厚切,所以牛味劲浓今次我哋有食甜品,原来
上到去,发现嚟度都几阔落,眼见vip房好似比佐敦店更多
坐下后,同样先送上一人一份蚝皇扣原只鲍鱼配花胶
这店用了蒜蓉粉丝蒸蛏子,俾我有新鲜感
蚝皇扣原只鲍鱼配花胶-鲍鱼烟韧入味,花胶较质超重,好黏口
蚝皇扣原只鲍鱼配花胶
蒜蓉粉丝蒸蛏子
刺身拼盘
鸡煲
3.6牛乳猪骨汤底
海鲜拼盘
朋友大赞黑白滑,所以我哋亦有encore
牛颈脊肥瘦均匀,而且厚切,所以牛味劲浓
手牛颈脊
今次我哋有食甜品,原来是冰粉,凉浸浸,清甜甜
冰粉