2020-06-14 1207 浏览
喺元朗住咗廿几年,第一次嚟百斗记食鸡煲!🤤如果住喺屯天元而又想食鸡煲,呢间绝对值得你试😜.睇到OpenRice 啲comments 话要等好耐,服务态度好差,一开波都有啲淆🙈 所以谂住避开食饭时间,大概夜晚9点几先去到排队。点知去到都系劲多人,排咗成粒钟,最后都系10点先入位😩😩 建议大家真系提早打电话去book台🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️.入到去就明点解会有comments 话服务态度差,因为成晚楼面得2个staff,佢地自己都做到滚水渌脚咁款。但可能因为太晚,啲客都食得七七八八,佢地冇咁忙就自然好好服务态度🤤。本身佢地安排我坐门口位,都几多人、几逼,问一问老板娘可唔可以调位,佢又好快安排到我地坐卡位,服务方面即刻加晒分✌🏼.野食方面喇,嚟到呢到一定要食鸡煲!嗌左半只鸡,少麻微辣😻😻 ✅鸡煲(半只鸡) $118 💛💛💛💛咁个炉会帮你自动计时,够钟自动熄,咁个时就可以开盖食👻!个人觉得佢个鸡煲非常足味,但花椒味重,如果唔钟意花椒味嘅可能会觉得麻麻地。鸡嘅肉质鲜嫩,非常入味😽 所以overall 嚟讲,对个鸡煲十分满意,对比元朗区其他鸡煲嚟讲,呢个算喺高质之款。但如果真系要比较的话,当然一品鸡煲仍
喺元朗住咗廿几年,第一次嚟百斗记食鸡煲!🤤
如果住喺屯天元而又想食鸡煲,呢间绝对值得你试😜
野食方面喇,嚟到呢到一定要食鸡煲!嗌左半只鸡,少麻微辣😻😻
鸡煲(半只鸡) $118 💛💛💛💛
鸡煲

咁个炉会帮你自动计时,够钟自动熄,咁个时就可以开盖食👻!个人觉得佢个鸡煲非常足味,但花椒味重,如果唔钟意花椒味嘅可能会觉得麻麻地。鸡嘅肉质鲜嫩,非常入味😽 所以overall 嚟讲,对个鸡煲十分满意,对比元朗区其他鸡煲嚟讲,呢个算喺高质之款。但如果真系要比较的话,当然一品鸡煲仍然会排喺no. 1!
另外就嗌咗手打墨鱼丸,但唔知点解等咗大半个钟先到🙈
✅手打墨鱼丸 $78 💛💛💛💛
手打墨鱼丸

墨鱼丸非常爽口,而且非常多墨鱼粒🤤 同普通墨鱼丸真系差太远,惟有啲细粒,所以价钱可能略贵,不过都推荐大家可以嗌嚟试下!
仲有相对冇咁推荐嘅娃娃菜同牛肉(例牌)
✅娃娃菜$38;牛肉(例牌)$98 💛💛💛
牛肉呢个份量,一个人食就差唔多,两个人share食系绝对唔够🙈 数数埋埋我谂应该得7-8块,同埋系有啲薄,呢个价钱就显得有啲贵了,性价比唔高🙈 宁愿嗌多个手打丸可能仲开心啲🤣
娃娃菜、牛肉(例)

野饮方面就嗌咗一jar竹蔗茅根水$25,两个人饮,每人分到4杯,好过嗌汽水🥤
整体嚟讲,觉得呢到性价比都几高,果然名不虚传
系会翻嚟再食过嘅!
鸡煲
手打墨鱼丸