2019-01-27 722 浏览
结婚周年纪念日老公拣左呢间日本铁板烧餐厅食饭,去之前做左少少research, 知道老板之前系由港岛区一间高级铁板烧出身,前身在锦田天空之城开业,而刚刚再搬到元朗这地址,之前的评语都一直非常有水准,所以我地都非常期待😍钟情日本菜及有少少研究Sake嘅我地,呢一餐果然冇令我地失望,每一道𩠌都好有惊喜,食材讲究,海鲜新鲜,师傅功架非常好,铁板烧最讲求时间控制及火喉,仲要同客人Social, 真系少d经验都唔得!唔好以为铁板烧只系可以将d食物放喺铁板上炒熟,其实煎炒蒸炖炸,都可以由铁板做到,可以蒸蛋,可以煮汤,可以将鱼鳞炸到好似薯片咁趣卜卜。所以铁板烧系我近年非常喜爱嘅餐厅类别,因为可以望住师傅整自己嘅每一样食物,只系睇佢地嘅功架,都已经值回票价😊👍🏻食完呢一餐真系促使到我要写下食评😋为佢地作一下鼓励👍🏻✨

食完呢一餐真系促使到我要写下食评😋为佢地作一下鼓励👍🏻✨

黑松露三文鱼子蒸蛋